View Single Post
Eski 20-01-2016, 01:53   #1276
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Toprağınızın durumunu anlamak bakımından tahlil sonuçlarını şu başlığa koyarsanız iyi olur. Böylece toprakta yapısal ve kimyasal bir sorun olup olmadığını görmüş oluruz.

Kök başına 1lt humik asit bana çok fazla geldi, öyle dendiğinden emin misiniz?

Potasyum hidroksit satıcısının verdiği humik asit tarifinde çok yüksek miktarda KOH kullandırmış, fazla kullanım olduğunu da her ihtimale karşı yazmışlar, ısıyı yükseltir gibi de bir şey eklemişler Bunun sonunda solusyonda serbest KOH kalmasından, tavana vurmuş PH seviyesi ile bunu kullandığınız taktirde ağaçlarının köklerinin yanacağından, toprak PH seviyesinin onulmaz bir şekilde tahrip olacağından bahsetmemişler. Kullanılacak leonarditi de %50'lik olarak tarif etmişler ki içinde taş, toprak ve kireç olan bir malzeme.

Ne yapacağınızı neticede siz bilirsiniz ama benim tavsiyem #1078 nolu mesajda verdiğim ölçüleri uygulamanız olur. Oradaki 0,25 Mol ölçüde KOH oranı bilimsel araştırmalarda kullanılan oran ve solusyonda serbest tahrip edici hidroksit bırakmaz. leonarditi de yüksek h+f asit oranlı, PH'ı 3 civarında olan bir malzemeden kullanın.

Elde ettiğiniz ürünü de kök başına 1 litre değil, 50-60 cc, en fazla 100cc olarak, 1:100 su ile verin, bunu yılda 3-4 kez tekrarlıyabilirsiniz.

Not: Bu ölçüler ev yapımı humik asit için emniyetli ölçülerdir. Bunun sonunda bir miktar humik asit çözünmeyip çökelti olarak kalabilir ama elde ettiğiniz humik asit çözeltisi bitkilerinizde, ağaçlarınızda ters bir etki yapmayacak emniyette olacaktır.

Bazı araştırmalarda humik asit yapımında kullanılacak leonarditin işlem öncesi %10 oranında Nitrik asit ile karıştırılıp kurutulduktan sonra da 0.5 M oranındaki KOH ile hazırlanmış suda çözülmesinin humik asit verimini çok arttırdığını söylüyor. Asit ile ön işlem henüz denemediğim bir yöntem. Denersem bulgularımı bu başlıkta yazarım.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön