View Single Post
Eski 19-01-2016, 14:47   #317
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semvayt Mesajı Göster
geçen hafta başında hediye olarak geldi, gayet hoş kokulu ve çok canlıydı, cuma günü iki yaprağı sararmıştı, bugün ofise geldiğimde birkaç yaprağının ve çiçeğinin düştüğünü gördüm kalan yapraklar da teker teker sararmaya başlamış, bauhaustan alındı acaba toprak yapısı uygun mudur birşeyler eklemem gerekir mi işyerimdeki oda ışık alıyor orta sıcaklıkta, pencereye çok yakın değil
Stephanotisler normalde bu mevsimde uykudadır. Sizin elinizdekiler sera ortamında zorlama çiçek açtırılmış durumda. Taşınma sırasında ciddi soğuk yediyse bu durum normal. Normal durumda tek tük bu mevsimde yaprak sararması görülebilir. Ayrıca su tutan topraklardan ( ki sade torfa dikilmis olduğu gözüküyor) stephanotis pek hoslanmaz. Kök çürüklüğü gibi bir durum da söz konusu olabilir. (ki kuvvetle muhtemel böyle bir durum var, zira tüm yapraklar sararma eğiliminde gibi gözüküyor.

Ne yapılabilir derseniz, ben olsam bu durumda saksısının toprağını değiştiririm. Toprak üstü kurumadan sulamam. Suladığımda çok çok fazla su vermem, hafif üstü ıslatacak kadar, ve 16-20 derece civarlarında aydınlık bir ontamda tutarım. Tüm yapraklarını dökse de gövde kararmadıkça yaprak koltuklarından yeni filizler sürecektir. Dilerim kurtarırsınız.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön