View Single Post
Eski 17-01-2016, 08:03   #1041
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sayın Resulgur, " Bu başlıkta genelde bayanlar var ama bende yemek yapmayı seviyorum. ", çok güldüm, siz öyle mi sanıyorsunuz?

Beyler..beyler, hele yaşları biraz ilerlediğinde mutfaktan çıkmayan bireyler oluyorlar. En beceriksizinden tutun da bileni bile öyle.

Yumurta kırmasını bilmeyen eşim, askerliğini Yozgat Sorgun'da yedek subay öğretmen olarak yaptığında tek pişirebildiği makarna olmuş, onu da bir iki tencere yaktıktan sonra yapabilmiş.
Ammaaa şimdi, eve bezelye, barbunya, bamya mı alıyorum, bakıyorum hiç haberim olmadan hepsi temizlenmiş, tepsilerde beni bekliyor. Hele derin dondurucuya stoklanacaksa en az onar kilo diye düşünün.

Ayva reçeli- vişne reçeli yapmaya kalktığımda ayvaları dilimleyen hatta rendelemede bana yardımcı olan, 15-20 kg. vişnenin çekirdeğini makineden de olsa çıkartan yine o.

Bu aralar TV.deki yabancı yemek programları çok seyreder oldu, korkarım yakında pişirme işine de el atacak ama ona pek cesareti yok. Sadece heyecanla bana tarifi veriyor, ve "ne dersin deneyelim mi" diye soruyor.

Forumu incelemediniz galiba, erkek arkadaşların becerileri insanın dudağını uçuklatacak boytutta. Hele bahcedenn'in bir toplantıya getirdiği o harika ekmeğin tadını halâ unutmuş değiliz.
Sahi bu seneki agaclar.net toplantısı için hem ona hem OzlemA'ya hem de kiraz'a asılalım, belki zeytinyağcı arkadaşımız Melih Bakırlıoğlu da katılır ve o güzelim zeytinyağı -zeytin ve salçası ile yine bize ziyafet çektirir..... dermişim.

Yine daldım gittim eskilere....

Neyse ben bu gün altıdanım arkadaşlar; yemeğe davetliyiz. Yarına Allah kerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön