View Single Post
Eski 10-01-2016, 00:30   #78
reguler
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2014
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 834
Havai köklendirmede en önemli şey ağacın sağlıklı olmasıdır. Siz hem toprak değişeceksiniz kökleri budayacaksınız. Hem de ağacı budayacaksınız. Üstüne birde havai ana gövdede köklendirme yapacaksınız. Bunların hepsi fazla gelebilir.

Şimdi esas sorduğunuz sorunun cevabına geleyim. Aynı anda 1 dalda bile havai köklendirme yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken konu 2 havai köklendirmenin arasında dal bulunmasıdır.

Ficus çok çabuk köklenen bir ağaç benim başarılı olmamda en büyük etken o diye düşünüyorum. Köklenme türlere ve mevsime göre çok fark ediyor. Ben 2 haftada kök çıkmaya başladığını hatırlıyorum.

Havai köklendirme yapacaksanız ağaca hiç dokunmayın bakımını gübresini iyi verin, köklendirme hormonu kullanın ana gövdenin en kalın yerinden uygulama yapın başarışı olursunuz diye umut ediyorum. Dalda yapacağınız köklendirmeyi de yine dalın en kalın yerini hesap ederek yapın.


Eğer toprağını felan değişecekseniz havai köklendirmeye başlamayın yaz sıcakları bittiği zaman köklendirme ye başlayın .


Şunu belirteyim Acer konusunda bir deneyimim yok . Yazdıklarımı ben sadece ficuslarda uyguladım.

reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön