View Single Post
Eski 09-01-2016, 20:15   #3
minik_bonsai
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-01-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi boguz Mesajı Göster
Sn minik bonsai
Yeni bir bonsai aldınız ve hevesle şekillendirmek istiyorsunuz hepimizin zamanında yaptığı gibi. Ama bonsaide sabırla her şeyi zamanında ve bilinçli yapmazsanız ağacınız maalesef ölür.
Bende sizin gibi marketten bonsai almıştım, 6 ay kadar yaşadı sonra öldü. Size tavsiyem ağacınızı varsa bahçenize olduğu gibi toprağını dağıtmadan gömmek, yoksa büyük bir saksıya da gömebilirsiniz. Drenaj olmadan ağacınızın kökleri çürüyecektir. Genelde kalitesiz sadece torftan oluşan bir toprağı oluyor bu tip market bonsailerinin. Nisan ayı gelince ağacınızı çıkarıp budayabilirsiniz. Bu arada ağacınız zelkova olması lazım, ona ait yazıları forumdan takip edebilirisiniz.
Ağacınızla iyi çalışmalar.
Merhaba, öncelikle yardımınız için teşekkür ederim şimdi şöyle ki market bonsailerinden kastınız migros koçtaş gibi yerler mi? Bu bonsaiyi çiçekçiden sipariş vererek almıştık, toprağının kötü olmadığını düşünerek, yoksa hepsinin toprağı mı kötü? Ayrıca bu bonsaiyi iç mekan bonsaisi diye aldım bahçeye açık alana gömsem asıl o zaman ölmez mi? :/ drenaj bu kadar önemliyse neden bunları delikli saksılara koymuyolar ki :/ kafamda deli sorular )) şu an en net anladığım bebek bonsaimi budamak için erken davrandığım yaprakları uzayıp sarkmaya başlıyor diye budamam gerektiğimi düşünmüştüm, yanılmışım. Sanırım yapraklarını açması da şuan normal. Tekrardan teşekkür ederim

minik_bonsai Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön