View Single Post
Eski 09-01-2016, 17:20   #1641
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bu şekilde 2 sorun ortaya çıkıyor. Bizde yanlarda yere paralel bu şekilde bağlantı boruları yok. Boruların ara mesafesi 175 cm olduğu için ip ve demir kullanmayacağız. Sadece en üst orta kısımda destek borusu var.

Diğer sorun ise daha önemli olan kısmı. Bu giren borular sabitlenmez ise rüzgar 2-3 cm bile boruları yukarı kaldırsa sera örtüsü yırtılır. Çünkü örtü tek parça olarak toprağa gömülü değil. Üst ve yanlar ayrı parça olarak duruyor.

Bu sistemi tünel serada denemiştik, rüzgar serayı yukarı kaldırıp boruları yamultunca ek yerlerinden kaynak yapmak zorunda kaldık. Bulunduğumuz yer tamamen açık olan bir yer.
Direkler ve üst kemer bölümü yekpare yaptık(yuvarlak karyola başlığı gibi), üst kemerin bitim noktasından baştan sona kadar ara bağlantı elamanı attık, sera örtüsü aşağı sarkıp torbalama yapmasın diye direk mesafesi ve kemerin yan ortalarına tekrar birer ara bağlantı elamanı attık, boydan boya belirli aralıklarla yanlamasına ve diklemesine paslanmaz tel geçmiştik, diklemesine gerdiğimiz teller aynı zamanda bağlantı elamanlarını sabitleme görevi ve de sırık domates salatalık vs. için askı teli olmuştu.

Ayrıca Yan direk aralarına yerden yaklaşık 70-80 cm yüksekliğe tekrar ara bağlantı elamanı (havalandırma veya pencere için ahşaptan) ekledik onun da görevi yanlardan gelebilecek rüzgarın naylonu hırpalamasını engellemekti.

Elbette bizim naylon tek parça ve uçları toprağa gömülü olduğu için rüzgarın olumsuz bir etkisi olmadı.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön