View Single Post
Eski 08-01-2016, 11:24   #1
minik_bonsai
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-01-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
minik_bonsai / Çin karaağacı

Merhaba, siteye girip sürekli bilgilerinizden faydalanıyorum fakat ancak üye olabildim. 1.5 aylık bebek bonsaim var. Yaprakları açık ve sağlıklı gibi duruyor. İlk başta bütün yaprakları kahverengileşip sarardı ve döküldü ama dökülürken bir yandan yeşil filizler verdi ve komple açtı. Yalnız evde klima var bazen açıyoruz acaba benim bebek bonsaim kendini baharda sanıyor da mı yapraklarını sürekli açıyor :/ yoksa bu durum gayet normal mi?

Bir de yapraklarını küçültmek istiyorum yani tam bir ağaç olabilmesi için ama çok korkuyorum yanlış yaparsam diye Yaprak küçültme başlığında anlatılmış ama dediğim gibi biraz cesaret isteyen bir iş. Ayrıca bonsai saksılarının genelde delikli olması gerektiği söylenmiş, ama benimki öyle değil bu durum sıkıntı yaratır mı?

Fotoğrafları yükledim. Şimdi asıl sorum hangi yaprağı veya dalı nereden kesmeliyim? Ayrıca bu işlemi bebek bonsaim yapraksız kalana kadar devam mı ettirmeliyim? Bu işlemden sonra yer değişikliği yapmalı mıyım? Yoksa yer değiştirmeden aynı şekilde suyunu mu vermeliyim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg b1.jpg (40.0 KB, 289 views)
Dosya Türü: jpg b4.jpg (43.5 KB, 287 views)
minik_bonsai Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön