View Single Post
Eski 05-01-2016, 14:53   #276
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gece Mesajı Göster
Yazılanları "köpekleri itlaf için bahane üretmeye çalışanların eseri söylem" olarak anlamak gerçekten ilginç.

Ne yazıyı yazan ben, ne de yazıda tecrübelerini aktardığım yakınlarımın HİÇBİRİ "hayvanları itlaf için bahane üretmeye çalışan" kişi olmadığı gibi, agaclar.net üyeleri ve okurları arasında "köpekleri itlaf için bahane üretmeye çalışmak" hakaretine müstehak, hatta itlafı mazur görecek insan sayısının yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum.

Yazıda sadece mevsim normali üzeri soğuk havalarda köpeklerdeki bariz saldırganlık artışı konusunda insanların bilinçlenmesi amaçlanıyor
Ne demek İtlaf için bahane üretmeye çalışmak, ne münasebet.
İtlaf gibi bir toplu cinayet ASLA çözüm değildir ve olamaz.

Unutulmamalı ki, soğuk günler de olacak, kar da, sokak köpekleri de, kar sevinci ile sokakta eğlenmek isteyen çocuklar da... Önemli olan, bu günlerden çocuklar da hayvanlar da zarar görmeden ya da en az zararla, güzel anılarla yaşamak ve yaşanması için gayret göstermektir.

Aşırı soğuğun, evcilleştirme önceki dönemi (ve belki de buzul çağları) hatırlatma ve saldırma içgüdüsü konusunda etkisi vardır ya da yoktur. Bu ancak uzun zaman ve emek gerektiren bilimsel yöntem ve çalışmalarla netleşebilir.

Ya da hiçbir bilimsel çalışma yapmadan, anlamlı ve tutarlı nedenler ortaya koymadan, kendinizden başka herkesi hayvan itlafı için bahane arayan kişi varsayıp, açlığı "tek neden" olarak görmekte direnirsiniz olur biter.

Köpeklerle biraz olsun ilgilenmiş olanlar bilir ki, (normal şartlarda) saldırgan özellik gösteren köpekler, çoğunlukla aç olanlar değil, yiyeceğini düzenli alan, tuzu kuru köpeklerdir. Aç olanlar öncelikle yiyecek arayışındadır, saldırmak öncelikleri değildir.

Kaldı ki, o çocuklara saldıran köpeklerin çocuklara "yiyecek" olarak saldırdıklarını da sanmıyorum. Öyle ya, çocuklar ne zamandan beri köpek besini oldu da haberimiz olmadı!

Belki de şiddetli soğukta içecek su bulamamak, açlıktan da fazla saldırganlaştırıyor. Pekâlâ bu da mümkün. Ama bu teori de ancak bilimsel olarak doğrulanmaya muhtaç.

Sebebi ne olursa olsun, şiddetli soğukta, köpek saldırıları artıyor ve bunun bilincinde olur, daha bir tedbirli olur, sokağımızı ve hayatı paylaştığımız canlıları da düşünürsek, daha az sorun yaşanacağı apaçıktır. Önemli olan da bu ve sayın flaneuse'in sokak hayvanlarına yardımcı olma konusundaki yapıcı yaklaşımı gibi insana yakışan davranışlardır.


gece
itlafa karşı olan ve kendinden başkasını hayvansever kabul etmeyenlere anlam veremeyen forum kişisi!


Not: Önceki yazıda adı geçen haberi merak edenler buradan izleyebilir.
Merhaba, neyi, ne amaçla yazdığınızı anlayabilecek kadar beyin okuma yeteneğim maalesef yok. Bir ebeveyn bu yazdığınız yazıyı okuduğunda sokak köpekleri hakkında ne tür düşünceler besler? çocuğumu sokağa salarsam köpekler saldırır diye düşünmez mi? Bu konuda araştırma yapma riskine girer mi? çocuğumun güvenliğimi yoksa köpeğin hayatımı arasında bir tercih yapması gerektiğini düşünen bir ebeveyn sizce bu tercih konusunda karasızlık yaşar mı?
Çocuklar ne zamandan beri köpek besini oldu dediğinize göre yazdıklarımı tam okumadınız sanıyorum. Çaresizlik karşısında insanların birbirlerini yedikleri bilinen bir gerçektir. Bu konuda pek çok bilgi bulabilirsiniz. Ne
zamandan beridir insan eti diğer insanlar için besin kaynağı olarak niteleniyor? Köpeklerin tokken insanlara saldırması, tamamen onları yetiştiren insanların suçudur. Saldırgan olması için eğitilen bir köpek kendine ne öğretilirse onu yapar.

Köpeklerin evcilleştirilmeden önceki yaşantılarından dolayı böyle bir saldırganlık yaptıkları tezini ortaya atmışsınız ve benim aksi görüşümün bilimsel dayanaktan yoksun olduğunu söylemişsiniz. Acaba sizin teziniz hakkında bir araştırma mevcut mu? Kendi görüşünüzü mutlak doğru kabul edip aksi görüşler hakkında bilimsel kanıt istemeniz doğru mu?

Sizin görüşlerinizi paylaştığınız yazı iyi niyetle yazılmış dahi olsa unutmayın ki "cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla yapılmıştır" Sizin iyi niyetle yazdığınız bir yazı, başka birinin kötü niyetine hizmet eden bir araç olabilir.


8 tane köpeğim var ve hiçbirinin bir insana saldırdığını görmedim. Bana sürekli köpeklerin çok uyuz onları keskinleştirmen!!! lazım, bu yüzden onları zincirle bağla diyorlar. Köpekleri vahşileşsin diye hiçbir uyuşturucu vermeden köpeğinin kulaklarını kesen insanlar biliyorum. Şimdi soru şu; köpekler mi daha vahşi yoksa onları eğittiğini sanan insanlar mı?

Saygılar

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön