View Single Post
Eski 05-01-2016, 12:27   #64
caglarxx
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
sn.Alper bey
3lü gövde düşündüm evet ama öncelikle :
Geçen sene benim düştüğüm yanlışlara düşmeyin istedim.
Bu türde ,gövdeyide kuşa çevireyim ,köküde küçülteyim kırpayım dedikmi ağaç çok riske giriyor.Ağır budamada gövdede bıraktığınız her dal,dalcık yaşam sigortası bana göre.
Yani köklerimiz çok sağlam, eğitimli ,bol kılcal yapı varsa ağaç güçlüyse, üzerinde hiçbirşey bırakmadan en boy oranı ile kütük budama yapabiliriz .Tabi böyle bir budamada da istediğimiz yerden sürgün çıkarması vs şansa kadere biraz.Ve bu şartlarda bile gerekli ortamı ve bakımı sağlayamazsak kararır kurur gider.
Bende işin acemiliği ve heyecanı ile türü çok çok tanımadan köklerede,dal ve dalcıklara da kıyarak çok güzel alttürler ve adayları kaybettim.o yüzden artık daha sağlam sakin ve kibar ilerlemeyi düşünüyorum.
Eğer benim gibi bu türe takıntınız var ise ,gördüğüm kadarı ile adayınız bir tane ve bu türün de görece diğer türlere göre az bulunup fiyatlarıda fazla olduğundan sakin ilerlemeyi tavsiye ederim.

Yani önerim bu sene için mümkün mertebe dal ,dalcık üzerinde kalması ,budamada özellikle çok eğimli olmadan gözleri hesap ederek budamanız,köklerinde kılcalların kalacağı şekilde max. 1/3 ünü budamanız.

Regüler arkadaşın kürdan vs. tavsiyeleride olumlu ama bu ağaçta şuanda fantezi ve risk.Bu sene ağacı tanıyın ,gözlemleyin, nasıl bir konumda kalacaksa ve sulama rejimiz nasıl olacaksa bir toprak ayarlayın.Ağaçta giden köklerin ve dalların şoklarını atlatsın, dal elimizde kök elimizde nasılsa istediğimiz zaman kesebiliriz)

Tek adayın olması rahatsız bir durumdur başlangıçta sürekli insan kesmek biçmek ister biranönce olayı bitirmek ister ama ağaçlar ne yazıkki bizim kadar hızlı değil uzuc adaylar edinin kafayı onlarla dağıtın .

ucuz adaylara örnekler ekte.selamlar

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_6123.JPG (70.0 KB, 132 views)
Dosya Türü: jpg IMG_6120.JPG (65.3 KB, 131 views)
Dosya Türü: jpg IMG_5787.jpg (66.6 KB, 132 views)
Dosya Türü: jpg IMG_6122.JPG (65.2 KB, 131 views)
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön