View Single Post
Eski 04-01-2016, 18:15   #2409
cantemel
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-01-2015
Şehir: Edirne
Mesajlar: 5
Wink Büyüklük farkı nedir?

Arkadaşlar merhabalar öncelikle ben istanbulda mağazacılık yapıyorum fakat toprak insanıyım diyebilirim ailem köy kökenli ve şu anda da buğday ve ayçiçek tarımı yapıyorum 2000 dakar yer üzerinde anlıycağınız şükür ki ekipmanımız var (kuru tarım için)

fakat son 2 yıldır ceviz bahçesi planımız var fakat büyük çapta bahsettiğim miktar 2000-3000 dakar gerekli araştırmaları yaptık gerekli birimlere ulaştık 2013 te çıkan yasa karşımıza çıktı fakat yılmadım devam ettim sonunda gerek satın alarak gerek hazine yer alarak gerekte kendi yerlerimizle yaklasık 2300 dakara ulaştık ki bu türkiyedeki en büyük kapama ceviz bahçesi demek bu işi tam profesyonel şekilde yapmayı planlıyorum bkz. 2 ziraat mühendisi (yeni mezun olan ve okulunda bu konuya eğilen) 4 tane de vasıfsız işci ile yapmayı planladık fakat gün yaklaştıkça gözüm korkar oldu 100 dakarda bu işi yapabileceğime eminim işin başında 100 yapan yüzün katlarını da yapar diye yola çıktım zaten genel olarak ticari bakış açım budur ki bu güne kadar bu fikir bana hep kazandırdı .

Şimdi durum bu iken asıl sormak istediğim şey
1. büyük olması nasıl sorunlara yol açar?
2. Yerin büyüklüğünden dolayı kireç sorunları olan bölgeler var bu bölgelere nasıl müdahale edebilirim?
3. edirne lalapaşa mevkii bu iş için uygun mudur? (Uygunmuş ama sizce?)
4. ve en önemlisi ise elinizde bu yer olsa siz nasıl uygulamalar yapardınız yani küçük olsa değmez ama bu ebatlarda şu şu çok işe yarar diyebileceğiniz ne var?

Not:birçok bilgili olduğunu öne süren kişi ile saatlerce ginlerce bilgi alışverişi yaptık fakat artık bilgiden miğdem bulandı birazda sizlerden almak istedim makul kanıya ulaşabilmek adına.
Şimdiden teşekkürler.

cantemel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön