View Single Post
Eski 30-12-2015, 13:21   #210
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Adresinizi özel mesaj ile LojistikMerkezi'ne gönderdiyseniz gitmiştir. Adres göndermeyenler listesi zaman zaman güncelleniyor. Sanırım son bir kez daha güncellenir.

Talepte bulunduğunuz 32 tohumun tarih sırasına göre ilk 25'i geçerli talep olarak dikkate alınır ve etiketi hazırlanıp paylaşımcıya gönderilir. Şayet paylaşımcının elinde tüm talepleri karşılayacak kadar tohum yok ise etkiketi hazırlanıp gönderilmiş olmasına rağmen paylaşımcı o talebi karşılamayabilir.

Yani böyle bir durumda paylaşımcının karşılayamadığı tohumun yerine 26. 27. tohum talebiniz devreye girmez ve siz 25 çeşidin altında bir tohum çeşidi alabilirsiniz.

Bunun iyi anlaşılması çok önemli. Çünkü paylaşımcıların karşılayamadığı talepler ancak tüm tohumlar fiilen Lojistik Merkezine ulaşıp tasnif edildikten sonra anlaşılır ve bu aşamada tekrar taleplere dönüp, tekrar etiket çıkartıp, paylaşımcıların tekrar tohum paketlemesi gibi bir durum yoktur.

Bazı paylaşımcılar, bazı tohumların tanıtım mesajlarında sınır belirtiyorlar. Buralarda belirtilen sınırlar etiket hazırlanırken gözetilebilecek bir bilgi değildir. Dolayısıyla sınırlı tohumlarda hangi talebin karşılanıp hangisinin karşılanamayacağı tamamen paylaşımcının insiyatifindedir ve istediği herhangi bir kriteri uygulayabilir.

Sonuç olarak, mesajınızda belirttiğiniz üzere 32 tohum talep edilmesi, ilk 25'den karşılanamayanlara yedek oluşturmaz, lütfen yanlış akılda kalmasın.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön