View Single Post
Eski 30-12-2015, 12:10   #34
Eray Süzen
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-12-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Nevsune azotu ısırgan solüsyonundan karşılayamazsınız. Bunun için besin kullanınız. Baklagiller havanın azotunu bağlar bunun için de toprağa ekilirler ve 1/3 oranında çiçekli iken toprağa karıştırılırlar. Saksıda yetişen bitkiler için bu uygun bir çözüm değildir.

Hayvan gübresi doğal olarak fosfor ve potasyum kaynağı. Kan unu, kemik unu, balık unu da bu elementlerce zengindir.
Mine Hanım merhaba... Kırmızı erik veren ağaçtan aldığımız çelikleri iki ayrı yöntemle köklendirmeyi deniyoruz. ilk yöntem: torf ve az miktarda perlit karşımına çeliklerin yarıdan fazlasını ektik. Saksısınıda su dolu bir leğene oturttuk. Önce yapraklarını tamamen döktü ve 24 gün sonrada çiçek açtı ! ikinci yöntem : Çelikleri 3/2 si su içinde kalıcak şekilde bir kavanoza koyup çok ışık almayan duvar bako arasına yerleştirdik. 24 gün sonunda yaşil tomurcuklar belirdi ve çok açık yeşil renkte dala benzeyen 2-3 cmlik uzantılar çıkardı.
Bu iki yöntemde de çeliklerin köklenmeden uzak olduğunu düşünüyorum.
İkinci yöntemdeki çelikleri köklendirme tozu kullanarak toprağa dikmek nasıl bir sonuç verir ? Köklendirme hormonunun oranlaması nasıl olmalı ? Ağaçtan birkaç hafta sonra çelik alma imkanımız olmayacak !
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim ...Teşekkürler

Eray Süzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön