View Single Post
Eski 30-12-2015, 10:35   #64
CNL
Yeni Üye
 
CNL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2015
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 17
Sn. sinbas;
Siz sormakta acele etmediniz, aslında ben konuyu devam ettirmekte acele ettim. Şöyle ki;
Dediğiniz gibi ısıl işleme tabi olmadığı için brusella riski taşımaktadır. Zaten ben de kaşar peyniri adayı diye onun için belirtmiştim
Bu aşamalardan sonra bugün akşam yapıp sizlere aktaracağım kısımda peynir adayımızı önce parçalayıp sonra kaynatıp hamur gibi yoğurup tuzlayacağız ve tekrar fazla suyunu alacağız. İşte bu aşamalarda bahsettiğimiz hastalık risklerini olabildiğince yok etmeye çalışmış olacağız. Tüketime de hemen ertesi günü başlayabilirsiniz bu şartlar altında. Ben çıkan peyniri miktara bağlı olmakla birlikte 3'e veya 4' e bölüp, bir parçayı buzdolabına diğer parçaları buzluğa atıyorum. Buzdolabındaki bitince de bir parça buzluktan alıp buzdolabına koyuyorum. Son bir parça kaldığında da eşim ''peynirimiz bir parça kaldı, yapacak mısın? yoksa alayım mı?'' diye peynir uyarısında bulunuyor.
İyi günler dilerim.

CNL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön