View Single Post
Eski 30-12-2015, 10:21   #63
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CNL Mesajı Göster
....... (4 yaşında bir oğlum var ve acayip derecede sütlaç seviyor )

Sütü 35-37 derece arası mayalayacağız.
Birincisi oğlunuz ağzının tadını biliyor benim gibi.

Kaşar peynirinde İmalata direkt 35°-37° ile başladığınıza göre önceden 65°- 70° ısıl işlemine tabi tutulmuyor sanırım.

Isıl işlemi uygulanmadığına göre brusella gibi bazı hastalıkları önlemek açısından imalattan sonra kaç gün içinde tüketime hazır hale geliyor.(sormakta biraz acelemi ettim acaba)


Değerli bilgiler ve çalışmalarınız için teşekkürler.

Devamını bekliyoruz Kolay gelsin.

Saygılar.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön