Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu
Melasın içeriğindeki potasyum bunun nedeni olabilir. Oranları hammaddeler sitesinden aldım.
Protein % 4,0 Kuru madde miktarı % 72,0 Kalsiyum % 0,9 Fosfor % 0,1 Potasyum % 2,5
Bu dönemde damlama ile verilmeyeceği için onu sonraki sezon mutlaka deneceğim. Yapraktan uygulama yapanlar var mı acaba? Su-melas oranı ne şekilde olması gereklidir.
|
Laboratuvarlarımız da yapılan analiz neticesinde pancar melasında;
Bileşiminde Hidrojen İyonu konsantrasyonu, Azot, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Mangan, Çinko ve % 43 ila 52,73 oranında şeker bulunduğu ve bünyesinde %80-83 oranında kuru madde olduğu tespit edilmiştir.
İçindeki elementler yıllara ve o günkü üretime göre (+) (-) değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurarak, almış olduğunuz melasın aşağıda yazılı elementler ve daha fazlasının oranlarını tespit için daha ayrıntılı analiz yaptırmanızda fayda vardır.
Belli bir fikir verebilmesi açısından elimde ki değerleri vereyim.
2011-2012 sezonu değerleri
Toplam Azot % : 2,05
Na sodyum mg/kg : 6.823
K (Potasyum) mg/kg : 43.230
Ca kalsiyum mg/kg : 7.392
Mg magnezyum mg/kg : 96
Fe demir mg/kg : 106
Mn mangan mg/kg : 19
Zn çinko mg/kg : 38
Inductively Coupled Plasma-Optical Emission Spectrometry (ICP-OES) Metodu ile çalışılmıştır.
2014-2015 sezonu değerleri