View Single Post
Eski 29-12-2015, 20:31   #1605
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Melasın içeriğindeki potasyum bunun nedeni olabilir. Oranları hammaddeler sitesinden aldım.

Protein % 4,0 Kuru madde miktarı % 72,0 Kalsiyum % 0,9 Fosfor % 0,1 Potasyum % 2,5

Bu dönemde damlama ile verilmeyeceği için onu sonraki sezon mutlaka deneceğim. Yapraktan uygulama yapanlar var mı acaba? Su-melas oranı ne şekilde olması gereklidir.
"Bu dönemde damlama ile verilmeyeceği" diye bir şey yok verebilirsiniz, dekara 1 veya 2 litre ile başlayabilirsiniz, elbette bunu pulvarizatörle verecek olursanız oranı dekara 250 grama kadar düşürebilirsiniz, ayrıca içerisine bir miktar deniz yosunu ilave ederek yapraktan uygulayabilirsiniz.

Bitkilerin soğuğa karşı direncini artırdığı için Çiçek ve sebze seralarında özellikle bu dönemde damlamadan veriyorlar . Antalya yöresinde tanıdığınız seracı var ise bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Melasın bünyesinde % 46-50 şeker mevcut ve ısının kaynağı da bu olsa gerek, içindeki şekeri parçalaması yani bitkilerin alabileceği forma sokabilmesi için bir miktar sitrik asit vb. katabilirsiniz.

Daha önce melas hakkında bir metin derlemiştim iş yerinde bilgisayarımda bulursam onu eklerim içinde ki makro ve mikro elementlerden söz ediyordu ve bazılarının (bir kısmı bizim laboratuvar sonuçları) oranlarından.


Düzenleyen sinbas : 29-12-2015 saat 23:29
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön