View Single Post
Eski 28-12-2015, 11:59   #17
ermana
Ağaç Dostu
 
ermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2013
Şehir: kırklareli/lüleburgaz
Mesajlar: 366
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selcuk Cicek Mesajı Göster
Değerli arkadaşlar nihayet bahçemi oluşturdum. İnşallah her fidanda yaprak görürüm. Bazı aklıma takılan noktalar oldu bahçe kurulurken. Umarım aklıma takıldığı gibi başarısızlıkla sonuçlanmaz. Bahçeyi meyve tarımıyla uğraşan bi aile büyüğüm ile kurduk. Böyle olunca bizim şöyle olması gerek böyle olması gerek dediğimiz hiçbir nokta değer kazanmadı sen bizden iyi mi bileceksin denilerek bişey olmaz mantığıyla bahçemi kurma konusunda öncül oldular.

Arkadaşlar kafamı en çok şu karıştırdı. Ben bahçeyi derin sürdürdüm. ve bahçedeki tezekler kırılmadan da kuyuları açtırıp fidanlarımızı diktik. Aşı noktaları toprakla aynı seviyede bırakıldı amcamın diktesiyle. Toprağın çökeceğini ama çok istiyorsan dibini açtır fidanın dediler. Umarım o toprak çöker yoksa seneye kimseyi karıştırmadan yeni baştan yeni fidanlarla kendi bildiğim gibi kuracağım bahçemi.



Toprak elbette çökecektir. Bu toprak yapınıza,çukurların boyutuna ve ne kadar kapalı durduğuna göre değişir. ancak toprak çökerken fidan çökmeyecekmidir? yer çekimine fidan karşımı gelicektir. toprak ne kadr çökerse fidanda aynı oranda aşağıya iner. yani aşı yeri toprak seviyesi ile aynı ise toprak çöksede çökmesede bu seviye değişmez.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön