View Single Post
Eski 16-12-2015, 11:01   #24
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
SAP VE ŞURUP IÇIN TAPPED OLABILIR 22 AĞAÇLAR
maplespilewildfoodism2Içine akça ağaç sap ağırlıklı dönüşümü - kış azalıyor ve ilkbahar yaklaşımları gibi, tüm Kuzey Amerika genelinde yabani foodists şeker üretiminin zaman onur gelenek haline dokunun akçaağaç şurubu ve şeker. Erken yerleşimcilere Yerli Amerikalılar geçti bu süreç, bugün hala oldukça popüler ve en süpermarketlerde ticari olarak satın alınabilir birkaç yabani gıdalar biri sorumludur.

Çoğu kişi ortak akçaağaç ağaç ile şurubu, şeker akçaağaç kaynaklanan etmez bugünün şurup çok olmasına rağmen, akçaağaç tüm türler aday olabilir. Daha da iyisi, diğer cinslerin birçok diğer ağaçlar sonuçta lezzetli şurubu dönüştürülebilir sap, ayıklamak için aday olabilir.

Bu yazı, ben şeker üretimi için dokunarak katılan yöntemleri ele olmayacaktır. Eğer süreç aşina iseniz, size rehberlik harika web siteleri, videolar, ve kitap çeşitli vardır. Aksine, ben harika, şekerli ürünler elde başarıyla dokunabilirsiniz çeşitli ağaçlar (akçaağaç, huş, ceviz, vs.) bir listesini sunmak istiyoruz.

Şeker akçaağaç (Acer saccharum) şeker akçaağaç dokunarak için bunu bir üstün aday yaparak, yüksek ses ve sap konsantrasyonunu verir. Onun şeker içeriği yaklaşık% 2.0 olduğunu.

Siyah akçaağaç (Acer nigrum) Siyah akçaağaç şekeri akçaağaç kadar tatlı özsuyu üretirler. Ağaçlar yakından şeker maples benzeyen ve onların yaprakları ile ayırt edilebilir. Şeker akçaağaç yaprakları beş lobu varken siyah akçaağaç, üç büyük loblar ile yaprakları sahip olma eğilimindedir.

Kırmızı akçaağaç (Acer rubrum) bazı dokunarak işlemler sadece kırmızı maples kullanmak rağmen kırmızı akçaağaç Sap verimleri, şeker akçaağaç gelenler genellikle daha düşüktür. Ağaçlar sugaring sezon sonuna yakın şurup kalitesini düşürebilir bahar, daha önce dışarı tomurcuk.

Gümüş akçaağaç (Acer saccharinum) kırmızı akçaağaç gibi, gümüş erken ilkbaharda dışarı tomurcuk ve (% 2.0 ile karşılaştırıldığında% 1.7) şeker akçaağaç daha düşük şeker içeriğine sahip akçaağaç.

Norveç akçaağaç (çınar yapraklı akçaağaç) Avrupa'ya Yerli, Norveç akçaağaç şimdi Birleşik Sates büyük bölümünde invaziv kabul edilir. Bunlar şeker akçaağaç gibi tatlı değil, henüz ne olursa olsun aday olabilir.

Boxelder (Dişbudak Yapraklı Akçaağaç) Ayrıca Manitoba akçaağaç olarak da bilinen, boxelders kentsel alanlarda ve yol kenarlarında büyüyen bulunabilir. Kanadalı prairies akçaağaç üreticilerin sap için boxelders neredeyse tamamen güveniyor, ancak onlar şeker üretimi için ilk seçenek olarak tavsiye edilmez ediyoruz. Araştırma boxelders tipik şeker akçaağaç sadece yarısı şurup elde olabileceğini düşündürmektedir.

Büyük sert akçaağaç (Acer macrophyllum) büyük sert akçaağaç, merkezi Kaliforniya ve British Columbia arasındaki büyüyen akçaağaç ana türdür. Yerli Amerikalılar yüzyıllardır bu ağaçları dokundunuz ve şeker içeriği ve sap akış şeker akçaağaç gelenler daha az olmasına rağmen, bu ağaçlar hala Pacific Coast için şurup bir ticari açıdan kaynak sağlayabilir.

Kanyon akçaağaç, büyük diş akçaağaç (Acer grandidentatum) Bu ağaçlar öncelikle Rocky Mountain devletlerin boyunca bulunur. Onlar da Uvalde bigtooth akçaağaç olarak anılır Teksas, büyür. Şeker içeriği şeker akçaağaç karşılaştırılabilir, ancak üretilen hacmi çok daha azdır.

Rocky Mountain akçaağaç (Acer glabrum) Rocky Mountain akçaağaç batı Kuzey Amerika'ya özgü olan ve Yayla Natives dahil olmak üzere çeşitli gruplar tarafından geleneksel olarak kullanılmaktadır.

Gorosoe (Acer mono) çevirir Gorosoe, "kemikler için iyidir ağacın" Kore'de en yaygın vurdu akça ağaç olduğunu. Özsuyu genellikle olduğu bir içecek olarak taze tüketilir ve bir şurup aşağı haşlanmış değil.

Butternut, beyaz ceviz (Juglans cinerea), şeker akçaağaç benzer - butternut kabaca% 2 şeker veren bir öz oluşturur. Zamanlaması ve sap toplam hacmi de şeker akçaağaç karşılaştırılabilir.

Siyah ceviz (Juglans nigra), siyah ceviz ağacı olan sap sonbahar, kış, ilkbahar ve akan değerli ahşap türdür. Bu Kuzeydoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde daha Midwest daha yaygındır.

Heartnut (Juglans ailantifolia) Japon ceviz bir çeşidi, heartnuts şeker akçaağaç karşılaştırılabilir şeker içeriği var, ama çok daha az sap üretirler.

İngilizce ceviz (Juglans regia) Bunlar yaygın olarak yenen ve süpermarketlerden satın ceviz bulunmaktadır. Bunlar tipik olarak, Doğu ABD'de bulunan değildir, daha ziyade California en bol büyütülür. İngilizce ceviz ağaçları dondurucu kış ve bahar tabi, özellikle başarılı aday olabilir.

Kağıt huş (Betula papyrifera) kağıt huş şeker akça (% 1'den az) daha düşük şeker içeriği vardır, ama huş ağaçları tatlı olduğunu.

Sarı huş (Betula alleghaniensis) sarı huş ağacı daha yüksek bir mineral bileşimi, düşük şeker içeriği ve şeker akçaağaç daha yüksek ORAC değerine (antioksidan kapasite ölçümü) olduğu tespit edilmiştir.

Siyah huş (Betula lenta) doğu Kuzey Amerika Yerli siyah huş huş bira yapımında kullanımı için en popüler olanıdır. Bu liste anlaşılacağı gibi Ve, siyah huş aday olabilir.

Nehir huş (Betula nigra) güneydoğu ABD'de bol büyüyen bulundu ve Kuzeydoğu bir süs olarak dikilen, nehir huş başarıyla vurdu edilebilir.

Gri huş (Betula populifolia) Gri huş bir ağaç daha çalı fazla, ama yeterince büyük büyürse vurdu olabilir.

Avrupa beyaz huş (Betula pendula) Avrupa'ya Yerli ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kentsel ve banliyö alanlarda süs olarak yetiştirilen, Avrupa beyaz huş aday olabilir.

Çınar (batı çınarı) Kuzey Amerika Yerli, çınar ağacı şeker akça daha düşük şeker içeriği vardır, henüz butterscotch lezzet sızar bir şurup elde etmek bildirilmiştir.

Ironwood, hophornbeam (Ostrya virginiana) şeker içeriği ve hacim huş ağaçlarından çok daha az olmasına rağmen bu ağaçlar, bahar aylarında daha sonra sap üretirler.

Ve orada o var - aday olabilir 22 ağaç bir liste. Ayrıntılı bir liste yoluyla diğer ağaçlar mutlaka dokunarak yoluyla elde edilebilir bir sap üretmek gibi bu olduğunu. Ancak, yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılmış o ve sadece son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır bazı dahil olmak üzere en yaygın vurdu ağaçlar, iyi bir temsili.

Eğer yukarıda belirtilen ağaçların herhangi erişmek için şanslı iseniz - ve ağaçlar sağlıklı - öğrenme ve bu güzel tekne katılarak şeker üretiminin geleneksel sanat keşfedebilirsiniz.

Ben google çevirisine bakmıştım. Hoşuma gittiği için ekledim. Bu şekilde yapmak daha güzel. En azından bilgiler durur.

Ancak bana göre çok fazla üzerinde durulacak gibi değil. Hani Nasrettin Hoca'nın hesabı keçiboynuzu için bir dirhem bal için bir çeki odun çiğneyemem fıkrası gibi 100 litre özsuyundan 2 -1 litre arası kaynatarak şurup almak bana biraz daha zor geldi. Üzümden pekmez yapmak vitamin mineral açısından daha mantıklı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön