View Single Post
Eski 15-08-2007, 15:00   #16
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Vildan Hanım, bol bol fotoğraf çekecek güzelliklerle karşılaşacağınızdan eminim.
Özellikle iniş yolunu yarılayınca uçurum kenarından denizin güzelliği muhteşemdi. O kadar yüksekten bile denizin dibi görülüyordu. (Denizi iri çakıltaşlıydı) Ama sizin de belirttiğiniz gibi, Marmara Denizi artık ne kadar berrak olabilir bilemiyorum.
Vildan Hanım siz de gezmeyi seven birisiniz sanıyorum. Hisarönü Körfezi'nde inanılmaz güzellikte deniz köyleri vardır. Merkezle ulaşımları halen toprak yollardan sağlanır. Hatta günlük gazete bulmak imkansızdır, şansınız varsa bir gün öncenin gazetesini bulabilirsiniz. O köylerin isimlerini hatırlayamıyorum. Domatesi tarladan kendi ellerimizle toplayıp almıştık. Her yer nar ağaçlarıydı.
Başka bir köyde de çok yaşlı bir teyze yabani domuzu evcilleştirmiş ağaca bağlamıştı Çok büyük çam ormanları vardı ve arıcılık yapılıyordu. Sabah 5-6 arası uyandığımda bir sabah ormandan gelen uğultu beni çok ürkütmüştü.
Meğer arılar yeni yerlerine alışmaya çalışıyorlarmış. İmkanı olan herkesin muhakkak görmesi gereken yerlendendir Hisarönü Körfezi, koyları ve köyleri.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön