View Single Post
Eski 06-12-2015, 06:36   #75
owert
Yeni Üye
 
owert's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2013
Şehir: Antalya
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi masiva Mesajı Göster
Selamun aleykum bir sorum olacaktı arkadaşlar... Benim babadan kalma 13 dönüm yerim var ve buğday ekiyorum ve dönüme ortalama 450-500 kg buğday alıyorum ve uğraştığıma degmiyor... Ben buraya zeytin dikmek istiyorum... Sorum şu benim tarla eski göl yeri ve kışın çok yağışlı olursa azda olsa su duruyor ve kışları toprağa bastınmı çizmeboyuna yakın çamura batıyor bu tarlada zeytin olur mu? Zeytini dikip kurumasını istemiyorum bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler....
Zeytin aşırı su istemez. Derenaj yapmanız gerekir. Zeytin eksi 7 deceye adar dayanır. Soğuda sevmez. Çiçeklenme ve oluşum aşamasında hatırladığım kadarı ile 23 dece altına düştüğünde meyva oluşumunda kendini stopa alır yapamaz. Zeytin çok dayanıklı uzun ömürlü ama o kadarda hasas bir ağaçtır. En çok suya Temmuz ağustosta sonu ayında ihtiyaç duyar, çünkü tane çekideğini o zaman yapmaya başlar eylül başlarında ki yağmurlarda geliştirir. hem su ister hemde fazla su istemez işte hasaslığı mesela. Eğer kurak yerde,soğuk yerde iseniz bu aylarda verim alamasınız. Bunun için öncelikle iki üç ağacı farklı yerle ekin ,hatta başka ağaçları da (kayısı mesela) ekin randımanının görün sonra karar verin derim. meyvacılık bir dönem ekilip bir dönem sonu sökülecek tarım değildir ki. Yatırım gerekli ,toprağınızı bağlayacaksınız ?

Toprağın PH değeri 6, 6,5 değerlerinde olması gerekmektedir diye biliyorum.Bu ayarlanabilir gerçi bunun için gübre kulanmanız gerek vs vs .. En iyisi Melih beyin dediği gibi ilçe tarımda ziraatçi mühendislerlere danışmak . Çünkü o belgeyi en iyi bilen orası.

owert Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön