View Single Post
Eski 02-12-2015, 20:32   #380
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Bu gün gelen kargomun içinde bitkilerin arasında 2 adet sukulentim de vardı.
Bitkilerimi Bahçe sayfamda paylaştım.


Ceropegia ampliata

Name:  DSCF8319.jpg
Views: 591
Size:  33.1 KB


Ceropegia ampliata yaprağı olmayan, sarıcı tırmanıcı bir sukulent bitkidir. Yapraksız bitki, koyu yeşil sürgünler halinde tutunabileceği desteklere tutunarak ve sürgünlerinden de destek alarak benzersiz bir gövde oluşturur.

Yaz kış yeşil olup yıl da iki kez görenleri hayrete düşürecek güzellikte bembeyaz fenerleri andıran iri çiçeklerle donanır. Çiçeklenme döneminde bitki gövdesinin her yerinden ve çömertçe sayısız çiçeği aynı anda açar.

Ceropegia en kolay ve güzel saksıda yetiştirilir. Saksısını kaktüs toprağı dolduracağınız bitki, bahar aylarında ve yaz döneminde çok hızlı gelişim gösterir.

14-18 cm çapında bir saksıya dikin ve yanlarına en az 3 adet ve bitkinin üzerinde bir çatı oluşturacak şekilde destek çubuğu saplayın. Bitki bir kez gelişim dönemine girip çubuğa sarılmaya başladı mı 1-2 ay içinde resimlerde görülen forma erişir.

Bahar gelene dek salonda bol ışık alan aydınlık bir cam yanında yetiştirebilir dilerseniz yıl boyu kapalı mekanda bakabilirsiniz. Dış mekana alacaksanız, üstü kapalı balkonlar, üstü kapalı verandalar gibi öğle güneşini tepeden almayacağı bir yere konumlandırın.

Çiçeklenme dönemi : Sonbahar ve bahar ayları

Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı

Ömrü : Çok yıllık

Bilgiler Zeng. den alıntıdır

Name:  DSCF8328.jpg
Views: 600
Size:  42.7 KB


Ve
Echeveria perle von nurnberk
Name:  DSCF8326.jpg
Views: 601
Size:  59.4 KB

Echeveria Perle von Nurnberg, en canlı renkleri sergileyen echeveria lardan biridir. Yıl içinde koyu pembeden açık pembeye, liladan buz girisine renk geçişleri gösterir. Aşırı sıcaklarda kızıl mor renk alan göbek yılın her mevsimi renk değiştirerek yılboyu güzellik sergiler.

Perle von Nurnberg varyetesi 17-20 cm çapa erişebilen, dikili olduğu saksıya göre boyu gelişen bir bitkidir.

Echeveria hakkında genel:

-12 °C ye kadar soğuğa dayanıklı echeveria lar kısa süreli donlara dayanıklı, yetiştirilmesi kolay sukkulent bitkilerden biridir. Çok hızlı yayılır. Yeni yavrularını yanlardan veren bitki çiçeklendikten sonra tohum verir.

Yanlardan verdiği sürgünlerle toprağın üzerini hızla kaplayan bitki, sürgünleriyle bir arada çiçeklenme dönemine girdiğinde, görülmeye değer bir manzara yaratır.
Çanak şekilli yaprakları kesilip, diklemesine toprağa saplanarakta çoğaltılabilen, çok yıllık bitki ne kadar güneş alırsa performansını ve güzelliğini o denli sergileyebilir. Buna rağmen yarı gölge alanda da sıkıntısız yetiştirilebilir.

Kuraklığa yüksek derecede dayanıklı oldukları halde düzenli ama kararında sulama onları mutlu edecektir. Kış aylarında diğer sukulentler gibi çok az sulama isteyen bitkiyi bu aylarda dinlendirmek, kök çürümelerini önleyeceği gibi, baharda coşmasına da sebep olacaktır.

Çiçeklenme dönemi : Yaz ve sonbahar

Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı

Ömrü : Çok yıllık

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön