View Single Post
Eski 02-12-2015, 13:42   #10
EAkpınar
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Çocuklarım paneli ve de yağda kızarmış tavuğu çok seviyorlar. Bu defa kızartma işlemini fırında yaptım. Hiç de fena olmadı.
Pane harcı için kullandığım malzeme; evde hazırlanmış galeta unu, mısır unu, karabiber, pul biber, sarmısak, çekilmiş kişniş tohumu, karadenizde sıkça yetiştirdiğimiz ve yemeklere koyduğumuz top kadife çiçeği tozu, kekik koymayı bu defa unuttum ancak kekik de ekliyorum.( parklarda yetiştirilen kadifeden farklı 1 metreye kadar boylanabilen ve kokulu bir tür)
şeritler halinde kestiğim tavuk parçalarını önce sütte beklettim. ardından yumurta ve sıvıyağı karıştırarak bu karışıma buladım. Daha sonra bir torbaya pane harcını doldurup yumurtaya bulanmış tavuk parçalarını içine koyup güzelce salladım ve harcın tavukların her tarafına yapışmasını sağladım. Fırın tepsisine tavukları dizdim. Yanına da tuz, pul biber, karabiber, kekik ve sıvı yağla baharatlanmış patatesleri ilave ederek 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dak iyice kızarana kadar pişirdim. Bunu da sevdiler.

Eklenen Resimler
    
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön