View Single Post
Eski 02-12-2015, 07:24   #136
YeniBON
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sertaç ilhan Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar bugün alt kattaki komşumuz sırf kiracısı ağaç dallarının kendilerini rahatsız ettiğini söylediği için eve geldiğinde yaklaşık olarak 40 adet agacimizi kökten kestiğini görünce resmen kafayı yedim bide işin kötü yanı ağaç kesim işini belediyenin park bahçe çalışanlarına yaptırmış ve apart sakinlerinin hiç birinden izin alınmadan yapılmış bu işlem ne yapabiliriz. Lütfen yardımcı olun 5438144586
Sayın Sertaş İlhan yazdığınız durum çok üzücü. Sanıyorum bir site içinde oturuyorsunuz. 40 ağaç kesilirken komşularınızın, çevrenizin duyarsızlığı ayrı bir durum. Tamamı kesilmeden ihbar edebilir, kesilmelerini önleyebilirlerdi. Oturduğunuz binanın ya da sitenin yöneticisi önce hem ağaçları kestiren komşusunuzu, hem de ağaçları kestiğini söyleyen belediye çalışanlarını savcılığa şikayet edecek. Tabii bir de kesilen bu ağaçların ne olduğu, kimin kullandığı sorusu var?

Aslında belediye ve başka bir kurumun kat mülkiyet kanununa göre sizin özel alanınızda işlem yapma yetkisi yok. Yöneticiniz durumu Çevre ve Şehircilik İl Md.lüğü'ne bildirsin. Tabii hepsini yazılı olarak ve belgeleriyle.

Ayrıca komşunuza kat mülkiyet kanununa göre dava açacak. Bu konuda bir hukukçuyla görüşmenizde fayda var.

Gelişmelerden bizleri haberdar ederseniz iyi olur.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön