View Single Post
Eski 29-11-2015, 23:25   #755
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onedemio Mesajı Göster
merhabalar.
20 gün önce, görsel ve ayrıntılı bir açıklamayla besleyip sorduğum soruya 1 tane bile cevap gelmedi. hergün kontrol ediyorum.
forumu üye olmadan uzun süredir takip ediyorum. soru sormak için de üye oldum.
sayfalarca okuma yaptım ancak soruna cevap bulamadım. ve bu yüzden de sorumu ilettim.
20 gündür cevap yok.
burası insanların çiçeklerini defileye çıkartıp birbirlerinden beğeni aldıkları bir forum mu yoksa doğa severlerin gerçekten sorunlarına derman bulabilecekleri, insanların birbirlerine yardım etmeleri gereken bir forum mu?
20 gündür hala çözüm bulamadım için yaklaşık 1 metreye dayanan ve orman gibi olan sardunyamda toplamda 10-15yaprak kaldı. yeni çıkan küçük yapraklar simsiyah çıkıp büyümeden düşüyor. alt yapraklar da zaten hızlıca sararıp soluyor. yani 20 gündür hergün cevap bekliiyorum ama yakında sardunyama veda edeceğim galiba.


Sayın @onedemio; Öncelikle geçmiş olsun.

Sorunuzun cevabı hakkında en ufak bir bilgim olsa idi inan okur okumaz seve seve cevaplandırırdım.

Mesajınızı daha önce okudum ama ne yazık ki size yardımcı olamadım, diğer arkadaşlardan da bilen birileri olsa idi kesinlikle cevap yazarlardı.

Bu tip forumlarda acele cevap beklemek yüz yüze olunmadığı için biraz hayal kırıklığı oluyor ne yazık ki.

Gelelim konunuza;

Böyle bir durumda ben önce kendimi sorguluyorum alışılmışın dışında ve sıklıkta (su, gübre, yer değişikliği vs.) bir şey verdim mi? yaptım mı? gibi.

İyice kuruyana kadar su vermeyin, su kabı ile saksının birleşim noktası havayı kesecek kadar bitişikse, alttan havalandıracak önlemler alın veya su kabını şimdilik iptal edin altı boş kalacak şekilde yükseltin. Alttaki su tahliye ve havalandırma deliklerini kalem ucu ile hafiften açar gibi yapın.

Daha da olmadı sardunyanızı budayın saksısını (daha büyük olmayan bir saksı tercih edin) ve köklerini kontrol ettikten sonra ortam sıcaklığında temiz su ile yıkayıp toprağını değiştirin(bir müddet güneşe koymayın), çıkan dalların sağlıklı kısımlarından iki üç göz uzunluğunda 10-15 cm ye altlarını düz olacak şekilde kesin çelik yapıp dikin çelikleri diktiğiniz toprağın sadece nemli kalmasını sağlayın, bol ışıklı, havadar ve güneşsiz bir ortamda köklenmeye bırakın.

Çiçekler sulandıktan yaklaşık 10 dakika sonra saksı suluklarında kalan suları mutlaka boşaltın.

Arada bir sulama suyuna mercimek tanesi kadar sitrik asit sulandırarak verin, yapraktan da asetik asidi camsil şişesine bir çay kaşığı ölçüsünde sulandırarak yapraktan uygulayın, faydası olur zararı olmaz.

Toprak ve yapraklarda ki buharlaşma ve bitkinin aktivitesi yavaşladığı için sulama sürelerini uzatın, tam kurumadan sulamayın.

Aklıma gelenler bunlar tekrar geçmiş olsun.

Umarım tez zamanda sardunyanıza bir çare bulursunuz.



Saygılar.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön