View Single Post
Eski 24-11-2015, 12:22   #52
flaneuse
Ağaç Dostu
 
flaneuse's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Kalanchoe Daigremontiana (Gözyaşı Çiçeği) çok çabuk kendine gelenlerden Sn flaneuse, hatta onlar hiç bozulmazlar da. Öyle ki kapı eşiklerinde bile yavruları düşüp büyümeye çalışıyor. Benim huyum vardır, bitki atıklarını hasta değillerse kesin saksı içerisine koyarım. Bu gözyaşlarını ben köklüyorum, onlar bir yolunu bulup yaşıyor büyüyorlar. Çok da kanaatkarlar, çok az bir toprakta, hiç sulamasanız da yaşayabiliyorlar.
Sevgiler...

Hımmm. NOT: Gözyaşılar zehirlidir...
Sevgiler benden Sayın Mücevher Çalısı... Ben de aynı sizin gibi ne kadar dal, yaprak, hatta kök parçası varsa atmayıp bu işe ayırdığım bir saksıya alıyorum ve izlemeye başlıyorum. Şimdiye dek hemen hepsi köklendi ve mini mini yapraklar verdi. Gelin görün ki istediğim gibi fotoğraflayamıyorum bir türlü.

Gözyaşı çiçeğinin zehirli olduğunu bilmiyordum Bazı cilt hastalıkları için haricen, merhem yapımında kullandığına ilişkin 'bilgilere' rastladım İnternet'te. Antienflamatuar (yangı önleyici) ve inotropik (kas hareketlerini düzenleyici) etkisi de mevcutmuş ama biz bu işleri eczacılara, hekimlere bırakalım en iyisi

flaneuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön