View Single Post
Eski 23-11-2015, 07:10   #3
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Sn Özlem A teşekkür ederim yeni başlık açtığınız için. Tarifin tamamını ekleyelim o zaman.
Kadayıf için:
200_250 gr çiğ kadayıf
3_4 Yemek kaşığı şeker
1 sb ceviz
tereyağı.

Göz kararı, 2_3 kaşık tereyağı derin bir tavaya alınır. Kızdırılan tereyağına çiğ olarak aldığımız kadayıflar eklenir. Şeker ilave edilir.kızarıncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.Cevizi arzuya göre içine , üstüne kullanabilirsiniz. Kadayıfın yarısını borcama seriyoruz.arasına kremayı güzelce yayıyoruz. En üste tekrar kadayıfın kalan kısmını ekliyoruz. Afiyet olsun.

Not krema için ben kaymaklı krem şanti tercih ediyorum.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön