View Single Post
Eski 22-11-2015, 13:29   #5
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Çok kolay aslında.Bir de haşhaşlı yılan böreğim var . Bir ara onu da yazarım. Fotoğraf olmayınca tarif yazmak istemiyorum. Bu aralarda hamur işinden uzak durmaya çalışıyorum. Yinede dayanamıyoruz Sevgihocam.

Yapılışı:
Hamuru için İçi için:

Göz kararı un Çekilmiş haşhaş
su
tuz Sıvıyağ


Su ve biraz tuz ekleyip. Yaklaşık yarım kilo un. Hiç ölçmedim atıyorum tamamen. Dünde annem yaptı keşke fotoğraflasaydım yapılışını. Yine eklerim bir gün


Hamuru ister iki parçaya bölüp , isterseniz tek parça halinde açıyoruz. İçine bol haşhaş, yağıda bolca sürüyoruz. Hamuru rulo yapıp. Yaklaşık 4 parmak kalınlığında kesiyoruz. Püf noktası, Kesilen hamurların alt, üstleri açık kalmayacak şekilde yuvarlak açılacak beze haline dönüştürülmesi. Son şeklindeki gibi yuvarlak olarak açıyoruz hamuru.

Teflon tavayı iyice kızdırıyoruz. Ön yüzünü biraz pişiriyoruz. Çok fazla değil. Sonra ters çeviriyoruz. Bir kaşık sıvı yağı tavaya döküyoruz. Burada da çevire çevire o yüzü pişiriyoruz. Yakmamaya özen gösteriyoruz. Genel de iki kişiyle yapılır gözleme. Bir kişi hamuru açar, diğeri pişirir. Her zaman mümkün olmadığından yalnızda yapıyoruz. Sonra diğer yüzü tekrar çevirip. Tahta bir spatulayla hamurun her yerinin eşit pişmesine çalışıyoruz. Bu arada ocak bazen açıp bazen kısmak lazım yanmaması için. Aslında hiçte zor değil. Hamur ele yapışmayacak , kulak memesi kıvamında, yumuşak olmalı. Biraz dinlendirmekte fayda. Hamurun kalınlığı yufka gibi çok ince açılmayacak. Biraz daha kalın. Bu tür durumlarda keşke yakın olabilsek diyor insan. Zevkle yapardım size.

Bilmiyorum anlatabildim mi. Sizin için ayrıntılı fotoğraflarım bir gün. O zaman denersiniz olmazsa.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön