View Single Post
Eski 22-11-2015, 09:23   #743
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın bistritz,

Hayırlı olsun formu güzel ama daha bonsai olması için çoz zaman ve emek gerekiyor. Ağacınız çok ince o nedenle en iyi yol bir süre dokunmadan gelişmeye bırakmak, ne kadar yeşillik varsa gövde ve dallarda o kadar kalınlaşma olur. Bu türde güneş görmeyen kısımlarda sararıp dökülme normal. Yenileri çıktığına göre sağlığı iyi. Beyaz pamukcuklar oluşması hava sirkülasyonunun tam sağlanamadığı durumlarda çok olur, balkonda yerdeyse yüksek bir sehpanın üzerine koyun. Beyaz pamukcukları ya elle ya bir mendili ıslatarak almaya çalışın, çok artarsa ilaçlamak gerekir. Bu mevsimde toprak değiştirmek olmaz, mart ayında değiştiriyoruz ama yaprak dökmeyenlerde toprağın hepsi bir seferde değiştirilmez, her değiştirmede bir bölümünü bırakıyoruz. Bu mevsimde yağmurlama gerekmez, yazın çok sıcaklarda yapıyoruz, toprak çok sıkıysa suyunu alamaz o durumlarda bir leğende daldırma şeklinde suluyoruz.

Kolay gelsin....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bistritz Mesajı Göster
merhabalar tekrar,

Bonsai'im ya da inceliğine bakarsak adayımın yaprak dipleri kurumaya başladı ama bir yandan da yeni sürgünler çıkıyor diğer dallardan. fotoğrafta çok anlaşılmıyor öncelerde açık kahve iken şuan siyaha yakın yaprak dipleri.

Sizce budama yapmalımıyım ya da saksı değiştirmelimiyim? Budama yapılacak ise öneriler nedir? Bu konuda benden tecrubeli arkadaşlardan yanıt bekliyorum. (bende tecrube sıfır olduğundan 1 tık bilgisi olan herkes ustamdır)

herkese mutlu pazarlar.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön