View Single Post
Eski 22-11-2015, 07:10   #742
bistritz
Ağaç Dostu
 
bistritz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-07-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 106
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bistritz Mesajı Göster
Merhaba,
Geçen günlerde hediye olarak Ardıç ağacı bonsai geldi. Aylardır bir bonsai istiyordum ama yeterli bilgiyi alamadan gelen bonsaim ile baş başa kaldım. Fotoğrafını ekte gönderiyorum. Normalde balkonda foto için içeri almıştım.

Çiçekçi ile görüştüğümde saksının altında drenaj için taş olduğunu ve toprağın ise iç mekan toprağı olduğunu söyledi. ilk sorum burada sizce toprağını değiştirmeli miyim? Toprağın üstünde beyaz pamuksu dokular oluşmaya başladı bile 2 günde

ikincisi ağaç çok dağınık gözüktü gözüme, zamanı geldiğinde budama yapmalıyım sizce yoksa bu halini korumalı mıyım? Bu şekilde geniş bir ağaçcık olması hoşuma gitti ama ağacın sağlığı için yapmalıysam tabi ki öncelik onun sağlığı.

son sorumda; fazla olmadıysam eğer; çiçekçi direk toprağına suyu eşit olacak şekilde yayarak sulamamı söyledi ama internette yağmurlama şeklinde sulayın deniyor. sizce hangisi daha uygundur?

şimdiden çok teşekkürler.

merhabalar tekrar,

Bonsai'im ya da inceliğine bakarsak adayımın yaprak dipleri kurumaya başladı ama bir yandan da yeni sürgünler çıkıyor diğer dallardan. fotoğrafta çok anlaşılmıyor öncelerde açık kahve iken şuan siyaha yakın yaprak dipleri.

Sizce budama yapmalımıyım ya da saksı değiştirmelimiyim? Budama yapılacak ise öneriler nedir? Bu konuda benden tecrubeli arkadaşlardan yanıt bekliyorum. (bende tecrube sıfır olduğundan 1 tık bilgisi olan herkes ustamdır)

herkese mutlu pazarlar.

bistritz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön