View Single Post
Eski 13-11-2015, 05:29   #526
Jakin
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi plant Mesajı Göster
Aynı sütle annem her defasında sorunsuz yoğurt yapabiliyorken ben neyi yanlış yapıyorum anlayamıyorum.
Annemin tarifine de harfiyen uyuyorum .
Annenizin tarifini yazar mısınız rica etsem?

Benim tarifim şöyle:
5 lt. sütü düdüklü tencerede (ağzı açık) iyice kaynatıyor, kaymağını ara ara alıyorum. (Derin dondurucuda dondurup tereyağ gibi kahvaltıda güzel oluyor.)
Süt iyice ılıdıktan sonra bir kasede önceki yoğurdumdan 3 çorba kaşığını iyice çırpıyorum. Başka bir kasede 3 çorba kaşığı sütün içine 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz koyup eritiyorum. İki kasedeki malzemeyi iyice birbirine yedirip, kavanozlara boşalttığım sütlere 1'er çorba kaşığı ekleyip, iyice dipten karıştırıyorum. Kapaklarını kapatıp iyice sarıp bekletiyorum. Son derece homojen bir yoğurt oluyor.

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön