View Single Post
Eski 12-11-2015, 20:36   #523
plant
Yeni Üye
 
plant's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
Yoğurt mayalamak

Merhabalar,
Uzun süredir yoğurt mayalamaya çalışıyorum , birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım.
Sorun şu :yoğurt kalıp gibi tutuyor fakat kabın dip kısmında pürtük pürtük yoğurt oluyor.yani dipten 1-2 cm kadar yukarısı normal iken kabın dip kısmı neden bu şekilde oluyor ?
Homojen şekilde yoğurdun mayalanması için neye dikkat etmek gerek ?
Aynı sütle annem her defasında sorunsuz yoğurt yapabiliyorken ben neyi yanlış yapıyorum anlayamıyorum.
Annemin tarifine de harfiyen uyuyorum .

plant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön