View Single Post
Eski 06-11-2015, 12:53   #55
EAkpınar
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Ellerinize sağlık sayın aleydi. Sayın Ozlem A sebzeli fırın makarna yı da daha önce hiç duymadım ve tatmadım ama emin olun ki denemeden durmayacağım. Haddim olmadan ben de kendi usulümü paylaşmak istedim. Ben beşamel sosu sevmeme rağmen yapmaya çok üşeniyorum ve bu yüzden pek çok yemeği yapmaktan da vazgeçiyorum. Fırın makarna için tercih ettiğim makarna fiyonk, yalnız diri bırakmak yerine biraz daha haşlıyorum, içine beşamel koymayacağımdan hamurlaşma olmuyor.Derince bir kabın içinde 2 yumurta, bir kase yoğurt, yarın kalıp beyaz peynir, yarım bardak kaşar, maydanoz, yarım bardak da sıvıyağ koyup güzelce karıştırıyorum. Haşlanmış bir paket makarnayı da ekleyip tekrardan iyice karıştırıyorum. Tepsiyi yağlayığ döküyorum ve 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyorum. Çıkarırken de üzerine kaşar ilave ediyorum. Yanında da ev yapımı vişne suyu ile çok güzel gidiyor. denemek isteyenlere afiyet olsun. Bu arada sayın sinbaş ın makarna suyuna yayla çorbası tarifinide destekliyorum.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön