View Single Post
Eski 05-11-2015, 21:26   #35
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Estağfurullah sevgili NOMAD. Bende zaten yazmıştım ilk cümlemin sonuna biraz ukalalık yapayım diye. (Biraz ukalalık yapayım derken başıma gelene bakın).Çok fazla ikon algıladığı için sistem onu sildim. Kalp kalbe karşıymış.

Ben şimdi neye takıldım biliyor musunuz?. Sn ozlemA benim fotoğrafladığım lezzetli fırın makarna mı beğenmeyip, sizin yazınızı beğenmişler. Ben çekiliyorum bu durumda .

1_ Ben yanlış bilmiyorsam bol suyla haşlandığında, makarnanın içinde bulunan faydalı şeyler suyla atılıyor. O yüzden ben özellikle ev eriştesini yumurta faydalı olduğundan minimum suda haşlarım.

2_ 1,5 paket makarnayı, (orta büyüklükte) herkesin evinde devasa tencereler olmayabilir haşladığınızda , yağ koymadığınız da mutlaka yapışacaktır. Süzdükten sonra yağlıyoruz zaten. Söz ettiğiniz durumlar soslu makarnalar için geçerli olabilir.

3_20 dakika tam bir süre vermek doğru olmayabilir. Bildiğimiz türdeki makarnaları, ben 15 dakika haşlıyorum. Bu da yuvarlak 20 dedim. Hiç makarna pişirmeyen biri de bu tarifi okuyabilir. Süre vermediğimde de pişip pişmediğinden emin olamayacak. Veyahut erimiş duruma gelecek vs..

4_Bu aşamalar arasında süzüp soğuk su tutun gibi bir bahis yok. O durum, yapışmayı ortadan kaldırmak için yapılıyor. Ben genel de pişerken yağ koymayı tercih ediyorum. Pek soğuk suya tutmam. O konu da bilimsel bir bulgu var mı?. Pişirken yağ koyulmasının sakıncası neymiş?

Gerçi olsa ne olacak bir bilim adamının yararlı gördüğü şeyi diğeri yararsız buluyor

Teşekkür ederim umarım bir gün beraber yemekte kısmet olur. Sevgilerimle.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön