View Single Post
Eski 13-08-2007, 22:07   #12
Mucip Gürbüz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Çocukken babam ve dalgıç arkadaşlarıyla beraber o zamanki annemin tabiriyle nerede izbe yer var gitmişizdir Uçmakdere'ye gidişimiz de orada o zamanlar (30 yıl kadar önce) bolca Orfoz Balığı bulunmasıydı. Babam ve arkadaşları bu yerleri büyük bir sır olarak saklarlardı. Her haftasonu yollara düşerdik ve daha Cuma gününden annemin dudakları uçuklardı. Ben ve abim annemin korkusuna şaşardık çünkü bizim için lunapark gibiydi o yollar Neyse fazla uzatmayayım Uçmakdere maceramız da böyle başladı. İsuzu kamyonetle yola çıktık. Anayoldan ayrılıp toprak yola girince yolda keçilerini otlatan bir köylüye sordu babam: "Buralarda Uçmakdere diye bir köy var varmış dayı? "
Köylü amcanın cevabı: "Kuş uçmaaazz, kervan geçmez Uçmakdere aşağıda bak evladım. Ne işiniz var siz buralarda?" Kafamızı uçurum kenarından uzatıp bir baktık ki iki- üç tane ev köy dedikleri yer. Buraya kadarki yol otobanmış meğerse ordan sonra annemin çığlıklarıyla acaip uçurumlardan, muhteşem manzara eşliğinde aşağıya vardık. Ve o zamana kadarki hayatımın en güzel denizi karşımızda duruyordu. Babam her zaman daha iyisini isterdi ve hep ileriye gidelim orası daha güzeldir takıntısı vardı. Baba bu taşlarda bu kamyonet gitmez dedik ama dinlemetedik tabi. Derken kamyonetin tekerleği koca bir kayaya takıldı ve denize doğru kaymaya başladık Hemen köylüler koştular traktör getirdiler ve bizi kurtardılar. Ve çam ağaçlarının altında müthiş bir koya kampımızı kurduk. Fazla uzattım ama bu köye bir daha gitmedim. Bizim köyler başlığı için internetten araştırayım dedim ve oldukça güzel fotoğraflarla karşılaştım. Sizlerle de paylaşmak istedim....İstanbul'lu doğaseverler için haftasonu gidilebilecek bir yer. (Dalgıçlar heveslenmesin Orfoz yaklaşık 20 senedir kalmadı hemen hiç bir yerde)
Eklenti 18614
Eklenti 18615
Segili limon eski günleri hatırlattın ben yanılmıyorsam 1990 yılında gittim ancak ben Mürefte tarafindan gidiyordum Şarkoyde 10 gün kadar kaldım uçmak dereye giderken heyalanlı büyük bir uçurum vardı ve hala kayma devam ediyordu, orayı tam gaz geçiyor bitiminde bir şarap fabrikasının yanında büyük ağaçların olduğu büyük bir bahçe vardı, büfede vardı şalaşça buraya uzun süre kalmak için karavanları ile gelen buraya müftela insanlar ne için geliyorlardı biliyormusun 1.huzur veren sessizlik 2.Bu sessizliği bozan kıyıyı yalayan denizin o ninnisi 3.Deniz sustuğu zaman o ninniyi tamamlayan kuş sesleri (ama kuş göremiyorsunuz) . Tv. radyo vs hiç kimse kullanmıyor. Uçmakdere huzur demek bence. Dönüşümu sizin dediğiniz yoldan yapmıştım buda ayrı bir anı konusu olur. "Anılar şimdi gözümde canlandılar" diyor şarkı teşekküler sevgili limon. Sevgi ve selamlar.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön