View Single Post
Eski 24-10-2015, 14:53   #1305
Arakil
Yeni Üye
 
Arakil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 12
Merhabalar,

Ben aranıza yeni katıldım. Dünden beri forumu inceliyorum, fazlasıyla faydalı bir forummuş burası. Hepinize çalışmalarınızda başarılar. Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.

Benim bazı sorularım olacaktı. Bakındım ama göremedim, belki benim tembelliğimden belki gözümden kaçtı bilmiyorum.

1- Tuzla/ İstanbul'da arkadaşımın bahçesinden birkaç çilek fidesi söküp kendi saksıma yerleştirdim. Saksıya da oradan aldığım toprağı koydum ama içerisi fazlaca böcek kaynıyor. Daha büyük bir saksıya geçmek istediğim için de koca bir poşet toprak daha almıştım bahçeden ama onu daha hiç açmadım öylece duruyor. Böcekten neyi kastediyorum: Karıncalar, kulağakaçan(şu kıçında kıskacı olan kahverengi kırkayağa benzeyen böcek), küçük sinekler, ufak bit gibi bir şeyler ve tırtıl. Malesef tırtılı geç gördüm, iyi saklanmış kerata, bir gece farkettim ki yapraklarımın çoğunu kemirmiş, görür görmez aldım attım. Yenmiş yaprakların bir kısmını da kestim attım. Henüz solucanla karşılaşmadım.

Sizce bunlardan hangileri benim çileğime zarar verir? karıncalardan çok endişelendim fazlacalar çünkü, küp şekeri koyup sürekli temizliyorum. 20-30 adetinden kurtuldum. kulağakaçanların zararlı olmadığını o bitimsileri yediğini okudum. Sinekler için tek tek gördükçe avlamaktan başka çözüm bulamadım.

Ekte fotoğrafını gönderiyorum çileklerimin. birkaç yeni fide verdi. Bir de diktiğim fidelerden biri yeşermedi, daha doğrusu kurudu. Başka bir sorun ise bazı fideler fazlasıyla tüylendi. Bu acaba neden olur? Bir sorun mudur?

2- Çileğimi camın önüne koydum ancak buraya güneş vurmuyor maalesef. Bu aydınlık hal onun için yeterli midir bu mevsimde? Yapay aydınlatma için ne yapabilirim? forumda nereyi okuyabilirim? Buralarda bir pet shop'a UV ampul sordum 90 lira civarındaydı, bir de gün ışığı yayan bir ampul gösterdi UV'siz 40-45 lira civarındaydı. Normal marketlerde satılan sarı beyaz ışık falan gibi bir şey değilmiş gün ışığı yayan ampul dediği. Bir de çalışma masamda iyice bir led aydınlatma var, bu işimi görür mü onun altına yerleştirsem? Aydınlatma konusunda yardıma ihtiyacım var forumda bu konuda okuyabileceğim bir başlık göremedim?

3- Ebay üzerinden ingilterede bir üreticiden sarmaşık çilek tohumu sipariş ettim, eğer gümrüğe takılmazsa 100 adet tohum gelecek. Sizce bunlar GDO'lu mudur? Forum kurallarına aykırı olabileceğini düşündüğümden linkini buraya atmadım, ama değilse paylaşabilirim görmeniz için. Onlar için de şu cepli saksılardan yapmak istiyorum. Bir videoda plastiğe fön makinesi gibi bir şey ile sıcak hava tutularak eritilip şekil verildiğini gördüm o alet nedir acaba? PVC işleri yapan atölyelerde bulabilir miyim?

Eklenen Resimler
  
Arakil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön