View Single Post
Eski 13-08-2007, 15:27   #3
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Biraz da köy hakkında bilgilere bakalım:
Doğal özellikleriyle Marmara kıyılarının ender köşelerinden biri Uçmakdere. Ganos Dağı eteğinden yol alırken, Marmara'yı hiç bu kadar yüksekten ve bu açıda görmediğinizi fark ederken, karşınızda uzanmış yatan Marmara Adası ve Hayırsız Ada'yla da selamlaşıyorsunuz. Birbirini izleyen koyların doyumsuz güzelliğine sonbaharın sarı-turuncu cazibesi de eşlik edince, Uçmakdere yolu size usta bir ressamın fırçasından çıkan yağlı boya bir tablonun içine çekiyor sanki. Hele bir de Uçmakdere'ye ulaştığınız zaman... İşte o zaman cennettesiniz!
"Uçmakdere Köyü", İstanbul'a sadece 200 km. uzaklıkta ve Tekirdağ'ı 34 km. geçince Marmara sahilinde yer alıyor. İnsan eli değmemiş doğal güzellikleriyle Marmara Bölgesi'nin ender kıyılarından olan Uçmakdere, kışın ulaşım zorluğu nedeniyle bozulmamış.
Uçmakdere Köyü öyle bir yere kurulu ki, ne denizden görülebiliyor ne de yoldan.500 yıllık anıt çınar ağacının yanından geçip köye girince tütün dizili ahşap evler dikkatinizi çekiyor.
Köy halkının babaları, 1924 yılında mübadelede aynı köyden kalkıp gelmişler.
Uçmakdere'de tütüncülük ve bağcılık yapılıyor. Bağlar o kadar dik yamaçlara yapılmış ki, sabah saatlerinde bağlara çalışmak için gelenler uyku sersemi aşağı yuvarlanmamak için bellerinden bir iple kendilerini yukarıdaki bir ağaca bağlar öyle çalışırlarmış...
Yamaç paraşütü için de çok uygun bir bölge...
Şimdilik derlediklerim bunlar...
http://www.sihirlitur.com/gezi/ucmakdere/yorum.html
Name:  f.jpg
Views: 10396
Size:  21.8 KBName:  ucmakdere_10.jpg
Views: 13653
Size:  69.5 KB
Name:  08.jpg
Views: 10462
Size:  65.3 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön