View Single Post
Eski 23-10-2015, 17:30   #11
maxima
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-10-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 54
Çok teşekkür ederim ilginize. Etobur bitkilerin artık Türkiye hobi alanına gerçekten girmesini istiyorum, hâlâ sayımız çok az. Dükkan sahipleri bunu bir kâra dönüştürme derdinde, hobiciler ise muhtemelen yurt dışından getirtme masrafları yüzünden ve belki de dil eksikliğinden şahsen bulaşmaya cesaret edemiyor. Malum döviz kurları yüzünden ben de elimi ayağımı çektim yurt dışından, koleksiyonumu iyi ki seneler önce oluşturmuşum.
Sonuçta paylaşacak, konuşacak, belki birşeyler takas edecek ortam hâlâ oluşamamış durumda. Umarım biz de Batı'nın hızına yetişiriz, en azından benim ömrüm bitmeden

Bir başka çapraz; Nepenthes Sibuyanensis x Merrilliana. Her ikisi de kaprisli türlerdir, özellikle Merrilliana. Diğer nepentheslerin aksine PH'ı yüksek substratlarda yetişen küçük bir grubun üyesidir; bunun üstüne bir de asla ödün vermediği yüksek ısı ve nem ihtiyacı da eklenince hobi dünyasında tutunamayanlardan olmuştur. Çok yazık çünkü aslında ibrikleri Rajah'dan sonra en büyük nepentheslerdendir, alçak rakım bitkileri arasında ise en büyüğüdür.
Bu çapraz bir bitki olduğu için saf türler kadar kaprisli değil. 2 sene sonra ilk ibriğini nihayet verdi.

Eklenen Resimler
 
maxima Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön