Konu: At Kestanesi
View Single Post
Eski 22-10-2015, 11:05   #2
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Ziraat fakültesinden mezun olduğunuzdan bildiğinizi tahmin ediyorum ama diğer forum arkadaşlarımız belki bilmiyorlardır: bu ağacın her şeyi (dal, kabuk, tohumları) orta derecede zehirlidir. İçerdiği toksinler sindirim sistemini etkiler. Hatta kızılderililer bu kestaneleri toplayıp durgun sularda balıkları öldürmek veya hareketsiz hale getirmek için kullanırmış; yakalanan balıklar zehirlenmiş olduklarından, yakalanan balıkları kaynatıp iyice süzdükten sonra ancak tüketebilirlermiş.

Bu ağaç ile ilgili bilgi sayfası mevcuttur diye düşünüyorum sitede, bu bilgiler orda da yer alacağını düşünüyorum. Yine de burda paylaşmak istedim.
Ben sadece meyvelerinin fazlasının zararlı ancak faydasının da çok olduğunu biliyordum. Aynı şey ilaçlar için de geçerli. En basit bir hapı doktor tavsiyesi ile bir iki tane kullandığımızda tedavi görürüz. Ancak bir kutu kullanınca kişinin midesi yıkanarak ancak kurtulabilir.

at kestanesinin faydaları at kestanesi meyvesi tohumu yağı kremi jeli

Çeşitli parklarda at kestaneleri bulunmakta. Bazı illerde olduğu gibi bulunduğumuz yerdeki stadyumda, mezarlıkta, parkta ve bazı camilerin bahçesinde bulunmakta. Beyaz ve kırmızı çiçekli olanları var. Oldukça da büyük gördüklerim.

Kestanenin görüntüsü çok güzel olduğu halde tadından dolayı tüketildiğini halen görmedim. Ancak evimizdeki bazı bitkilerin zehirli olduğunu bilmek yanlış kullanımları önlemek açısından iyi olur.

Paylaşımınız için teşekkürler.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön