Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 20-10-2015, 14:58   #391
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Ev ortamında aşı yapmak çok çok zor, Mayer limonlar temmuz-ağustos- eylül aylarında çiçeksizdirler. Normalde diğer 9 ayda dönem dönem sürekli çiçek açabilirler, açmıyorlarsa mayer limon değillerdir zaten.

Yaprak dal aralarında ki beyaz un gibi pudra gibi şeyler unlubit, hepsini öldürüp temizlemek lazım, yapışkanlığıda bu bitlerin dışkıları sağlar. Bitkinin gücünü azaltırlar.

Turunç için çok uğraşmayın, turunç olarak yeşilliği için besleyin.

Mayerlerde döllenme kendi çiçeğine olur.

Teşekkür ederim, saygılarımla.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi djtunc Mesajı Göster
Mutlu bey kolay gelsin. Anladığım kadarıyla bayağı profesyonelsiniz bu işlerde. Bende de 7-8 yaşında kendi yetiştirdiğim turunç ağacı var. Şimdi internetten yeni siparişle mayer limon aldım. 3-5 yaş arasıymış.

Döllenme için bunları yan yana koymamız yeter mi ? Ya da sizin ilk mesajlarda dediğiniz gibi, kulak çubuğu ile yapmamız mı gerekiyor ?
Sanırım şu an Ekim ayında mayer limon çiçek açmaz. Farz edelim ki çiçek açtı, benim turunç ağacında bu polenleri sürebileceğim hiç bir yer yok hepsi yeşil yaprak yani. ama ağacın üzeri son zamanlarda sürekli yapış yapış oldu ve dalların arasında beyaz pamukçuklar oluştu. Ben hastalık kaptı sandım.Acaba bunlar bahsedilen polenler falan mı yoksa herhangi bir böcek çeşidi falan mı anlayamadım. .

Ve ayrıca daha evvel 2 sefer bu turuncuma göz aşısı uyguladık ama sonuç alamadık ağaç delik deşik oldu lütfen yardım ediniz . ben bu turuncuma nasıl meyve verdirebilirim şimdiden çok teşekkür ediyorum . yan yana koyduğum ağaçların resmini de yüklüyorum. cevabınızı bekliyorum.

Resimlerde soldaki Turunç sağdaki Mayer Limon (üzerinde 2de meyvesi vardı)

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön