View Single Post
Eski 20-10-2015, 14:31   #5
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Güle güle büyüt sevgili jakin. Sayfamı işgal ne demek.Bu sayfalar, çiçeklerimizi paylaşmak için var. Yalnız bunlar biraz gelişsin , hemen bir balkon sayfası gerekli. Yan tarafta görünen o güzel çiçekler gözümden kaçmadı.

Gloksinya hiç yetiştirmedim. Yine de menekşe gibi tuttuduğunu düşünüyorum. İsterseniz bekleyin suda köklensin. Kendiliğinden topraktada kökleneblir. Çok ıslak bırakmayın. Torfa ektiysenizde. (Nasıl bir toprak kullandınız bilmiyorum). Torf çok kuruduğunda bitkiyi sıkıyor.Dediğim gibi iki güne bir çok az az sularsanız,olur. İçinde leneordit olan organik sıvı gübreleri 15 günde bir sulandırıp veriyorum. Çiçek açması için. Bir de direk güneş değilde, güneşi seviyorlar. Mersin hala çok sıcaktır.

Toprağın diplerine iyi bastırdınız mı sevgili Jakin, hava aldıklarında tutmuyorlar. Sardunyalar içinde geçerli. Özellikle çok yumuşak toprak hava alıyor. Bir de adını benimde bilmediğim sedum türünü, sanki toprağın üstünde gibiler, ben toprağa bastırıyorum uçlarını. Dökülerek topraktanda çıktıklarını da biliyorum. Sevgilerimle

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön