View Single Post
Eski 20-10-2015, 12:23   #6
Starcin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-10-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
Sayın MeyveliTepe, Blog'unuzu ara ara okumaya devam ediyorum. Gerçekten çok detaylı ve geniş alanda çok güzel yazılar hazırlamışsınız.

İrfan Çayı'nın arkasındaki mantık çok güzel. Hızlı coşan yabani bitkilere "bir bildikleri var" gözüyle yaklaşıp sularını çıkarıyoruz

İlgisi olduğunu düşündüğüm başlıklara baktım ama bulamadım: Peki apartman dairesi için ev atıklarıyla yapılmış bir çalışmanız da var mı. Kompost hazırlamanın buna çok benzer olduğunu biliyorum ama sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi, kompost hazırlarken içine koyduğunuz şey direk olarak sonucunuzu etkiliyor.

Yabani çiçeklerde yaptığınız çalışma gibi (şu tür bitkiler azotça, şu bitkiler potasyumca zengin gibi) bir çalışmayı günlük atıklarımızla yapmış bir yer bulamadım internette. Kara Altın 1 yazınızdaki tablo çok yararlı ama N ve C dışındaki elementler için de soruyorum bir yandan. Örneğin muz atığının potasyumca, yumurta atığının kalsiyumca zengin olmasını beklerim. Tabi bunların ne kadar sürede toprağa karıştıkları da farklı farklı.

Bir de deniz yosunu veya blenderdan geçirilmiş balık kullanma konusu var tabi.

Böyle bir çalışmanız var mı? Ya da gördünüz mü acaba? Şu anda yazınız sayesinde tanıştığım Dr.Ingham'ın sitesini inceliyorum.

Starcin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön