View Single Post
Eski 17-10-2015, 23:00   #72
alef blue
Ağaçsever
 
alef blue's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Virüs kökenli hastalıkların tamamı, bakteri ve fungus kökenli hastalıkların bazıları tohumla taşınır. Hastalıklı olduğunu bildiğiniz bitkilerden aldığınız tohumları dağıttığınızda hastalığı da dağıtmış olursunuz. Bu yüzden bu yıl paylaşım yapmasanız daha iyi. Seneye bu yıl bitki yetiştirdiğiniz toprakları tamamen değiştirip, saksılarda vs. iyi bir dezenfeksiyorun yaparak sağlıklı bitki yetiştirirsiniz ve öyle paylaşım yaparsınız.

Gelecek sene bu yıl aldığınız tohumları kendinizin de kullanmamasında fayda var.
evet ben de hastalık dağıtmamak için o kuralın olduğunu anladım ama ben nedense hastalıksız yetiştiremiyorum bir türlü. geçen yıl da domateslerimde çok hastalık olmuştu, bu yıl da sadece paylaşımdan gelen tohumları yetiştirdim balkonumda, saksılar ve nerdeyse bütün topraklar da yeniydi fakat yine çeşitli hastalıklar geçirdik(sineklerin getirdiğini düşünüyorum?).
domates tohumları iptal o zaman, peki bu hastalıklardan nerdeyse etkilenmeyen çok çok nadir bi kaç yaprak buruşturan biberlerimden paylaşabilir miyim, thai biber ve trinidad scorpion lardan paylaşabilirim, ama acaba hastalık onlardan da yayılır mı?

sanırım seneye bir ara vermek zorunda kalacağım da, bu yıl hazırlanmıştım paylaşmaya

alef blue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön