View Single Post
Eski 16-10-2015, 13:42   #7
flaneuse
Ağaç Dostu
 
flaneuse's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 194
Son Olarak

Birkaç nokta daha paylaşıp görüş ve önerilerinizi almak isterim.

Zannediyorum mevsim dönümü itibarıyla sipariş vermek ve dikim için çok uygun bir zaman değildi; Taner Bey'in ilgisi ve nezaketi bir yana, bazı sukkulentler belki biraz da bu yüzden yorgun/ hırpalanmış gibiydi sanki... Yine de doğru bakımla iyi sonuç alacağımı umuyorum.

1) Bundan sonrası için belirli bir periyodda sulama yapmamı mı önerirsiniz? Örneğin Kasım ortasına değin 1-2 kere daha az su verebilirim diye düşünmüştüm (ne de olsa hepsi yol yorgunu)- yoksa artık baharı mı bekleyim?

2) (Bu sorumu ilgili alt-forumda da araştıracağım ama) Kış boyunca Lithopslara hemen hiç su vermemek gerek diye okudum. Bir de toprağı ve lithopsları fısfıslayarak sulamak gerektiğinden bahsediliyor. Yöntem bu mudur?

3) Susuzluktan kaynaklanan sukkulent büzüşmeleri için bitkinin üzerine fısfıslama yapmayı önerir misiniz? Yoksa leke ya da daha önemli sorunlara davetiye mi çıkarmış olurum?

4) Sukkulentler için her sulamada (azotu az, potasyum ve fosforu bol) bitki besini vermek gerekir gibi bir bilgi okumuştum. Katılır mısınız? Özellikle yeğenim için hazırladığım düzenleme için soruyorum; hem doğrusunu öğrenmiş olsun hem de iyi sonuç aldığını görüp severek ilgilensin sorumluluğuyla

flaneuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön