View Single Post
Eski 12-10-2015, 21:42   #65
mavi eylul
Ağaç Dostu
 
mavi eylul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: ORDU-MANİSA(Turgutlu)
Mesajlar: 129
Bu sene ilkkez bende yaptım salça resimlemeyi un uttum.annem kaynatarak yapardı hava koşullarından dolayı ama egede olunca güneşte birkaç günde oluyor..benimki kayınvalide usulü 3 kilo kadar salçalık biberi temizleyip ayıkladım sonra bir kelter domateside temizleyip doğradıktan sonra kovanın içine önce biberleri sonrada domatesleri koydum üzerine biraz tuz koyup güneşe bıraktım erimesi için sarı suyu bitene kadar arada bir karıştırarak döktüm normalde bir hafta devam ettim işimi garantiye alım dedim sonra süzgeçten geçirdim ve tepsiye koydum yige güneş gören bir yerde üç dört sefer karıştırılacak benimkisi üç günde olmuş görümcem yapmış gerusini sağolsun üzerine kendisindende ekleme yapmış üç kilo sakçam var..küçük oğlumun rahatsızlından dolayı hastanede olduğumdan oldurma aşamasında yoktum...

mavi eylul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön