Konu: Kefir
View Single Post
Eski 12-08-2007, 23:22   #72
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Her mayalama sonrasında çok bol su ile yıkayıp koyu renk steril cam bir şişe içinde buzdolabında saklanıyor ve şayet kullanılmayacaksa sık sık suyu değiştiriliyor, ancaaak bir şey keşfettim ki doğal musluk suyuyla bekletilirse sararma oluşuyor, satın alınan şişe suyunda bekletilirse bembeyaz kalıyor..

Eğer uzun süre mayalama yapmayıp çoğalmasını istiyorsanız, 2-3 günde bir değiştirilmek kaydıyla sütte tutabilirsiniz.. Ben bir kaç kez kökünü köreltmiş olsam da komşum tedavi amaçlı 7 senedir aynı mayayı kullanıyor hiç köreltmedi, gün aşırı mayalamakta, çoğalanı dağıtmakta.. Ondan tedarik ediyorum..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön