View Single Post
Eski 07-10-2015, 19:37   #13
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Konuya dahil olmadan edemedim, Ankara'dayken biz de güvem eriği toplamaya giderdik, Ekim-Kasım gibi toplayıp şurubunu yapardık.

Güvem erikleri temizlenip yıkandıktan sonra 5lt.lik cam kavanozlara şekerle basardık, siyah zeytin yapımı gibi ama tuz yerine şeker, bir kat meyve bir kat şeker bu şekilde kavanoz doluncaya kadar arada bastırırdık iyice meyvelerin yerleşmesi için, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve serin karanlık yerde kendi kendine sulanır mayalanırdı.
1-2 ay sonra açılır bir ölçüye 2-3 ölçü su karıştırıp içilirdi. Aynı şekilde kızılcıktan da yapılırdı.

Şekeri isteğe göre ayarlanabilir.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön