Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Tahin helvası dedim de aklıma geldi, Bandırma'nın Hasan Çavuş helvasının tadına hiç baktınız mı? Nefis bir helva. Hasan Çavuş ufacık ama tarihî bir dükkan. Ürettikleri hakikaten nefis.
|
Evet Güler hanım,
Gerçekten tarihi. Sanırım şu anda 4. jenerasyon helva üretimini devam ettiriyor. Çocukluğumda Hasan ustayı tanımıştım. Daha sonra çocukları Ozar ların büyük bonmarşe mağazasının yanındaki dükkanı ikiye böldüler. 10-15 sene önceki gittiğimde 3. jenerasyon işbaşında idi. İnanılmaz lezzette helva yaparlardı. Balık ve özellıkle palamut mevsiminde vazgeçilmez yemek sonu tatlısı idi. Beni memleketimden insan manzaraları nostaljisine götürdünüz.
Teşekkürler.
Herşey gönlünüzce olsun.