View Single Post
Eski 29-09-2015, 15:15   #9
haci tevfik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-08-2015
Şehir: Bukres
Mesajlar: 19
Selamlar herkeze.

Ben sistemi mi yaptim su akisi, besin eriyigi hairladim fakat bir yerde tikandim.
Besin eriyini hazir sulardan alarak yaptim. Biraz masrafli ama olsun dedim. Besin eriyimin su anki durum PH 5.8 - EC 840 - Temp. 24.4. Her halukarda bu degerler degisken. Ancak PH ve EC metre ile takip edip bu degerlere disaridan mudahele etme imkanim var. Bu konuyu hallettim.
Sorun baska yerde cikti ( simdilik sanirim ) Tohum aldim. Tohumdan fide, fideden de marulun kendisine gececegiz AMA nasil ?.
Once bir kutu yaptim. Bunu inine koymak icin kaya yunu aldim ( resim1 ) Bu kaya yununu 20 dakika suda biraktim. sonra cikarip kutuya koydum. ( resim 2) Tohumlar kurdan vasitasi ile koydum uzurine vermicolit koydum. ( resim 3) uzerine besin eriyiginde siktim. Kutunun ustumu kapattim ve kilere biraktim. (Resim 4) Isiksiz. Gunde 2 veya 3 kez besin eriyigi siktim. Bugun 2. gun. Hicbir gelisme yok. Bugun oglende ( 2 gun oldu) uzerini actim ve isik altina koydum. isik economik lamba ve 20 w. ( yani 100 w lik eski ampuller gibi.) Yaptiklarim dogrumu ?
Okudugum bir yerde ( Universite arastirma ekibi deneyimi ) 2. gun fidenin uclari gozukuyordu ve 11 gunde fide elde ediyorlardi. ( Cornell Controlled Environment Agriculture Hydroponic Lettuce Handbook ) Neyse
Fideler yetisse de yaptigim sisteme koyabilden de sonrada yesemde bir ohhhh cekebilsem.
4. resmin altindaki toprakli tohum ekimi olmadi ve attim.

Eklenen Resimler
    
haci tevfik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön