View Single Post
Eski 28-09-2015, 17:33   #66
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Sayın Kızıltan,

Domateslerin bir özelliği var mı bilmiyorum ama, sizin verdiğiniz sürekli destek, öneri, ve aeroponik yapının sağladığı kolaylıklar sayesinde hem kurtçuklar hem domatesler birlikte yaşıyorlar.

Tabii bu domatesler aleyhine birliktelik. Sürekli köklerini kaybediyorlar, bıraksam kurtçuklar alıp başını gidecekler. Şimdi artık sadece elle büyükleri avlıyorum. Kökler belli bir büyüklüğe geldikleri için EC değeri çok çok fazla yükselmeden besini tüketiyorlar. Tabii ben de düşük EC veriyorum, 1.0 1.5 arası. Sonuçta domatesler çok da yeterli beslenmiş olmuyorlar.

Yapraktan beslemeyi denedim. Önce bir dalda EC 1.0 1.5 dolayında denedim. Zararı olmadı. Daha sonra tüm bitkilere üç günde bir 1.5 düzeyinde besin verdim.

Yeni yeşillenme arttı. Çiçeklenme arttı. Daha önemlisi meyve bağlama arttı. Beşiz salkım bile var. Yani kesinlikle daha iyi beslenme olanağı sağlıyor. Tabii burada otomasyon yok, alıp fısfısı sabah sekizde elle spreyliyorum bitkileri.

Sonuçlar fotoğraflarda. Köklerdeki kurtçuklardan ayrı yapraklara musallat olan başka yaratıklar da var ama artık onlarla uğraşamıyorum. Görüntüyü ve kaliteyi bozuyorlar ama, buna da razıyım artık.

Eklenen Resimler
     
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön