Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 22-09-2015, 19:00   #625
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ sinbas, ilginiz için çok teşekkür ederim... Şu an domatesler istim üzerinde, biberler de fena değil. Barbunyalar uzatmaları oynuyor, bir kaç kilo daha ya çıkar ya çıkmaz, kurufasulyeler ise olgunlaşmak üzere. Taze fasulyeler ise maçı penaltılara bırakacak gibi ancak bizim pek ümidimiz ve beklentimiz yok. Kışlıklar için işi oluruna bırakacağız, muhtemel bayram sonrası aşağıya göç var. Az daha bir şeyler verirsek domatesleri pazara satmaya çıkarırsak olur artık. Kış için bakım önerileri varsa onları alalım
Sayın@TCM Önerim;
Köklü bir temizlikten sonra bitkileriniz de mantar hastalığı oldu ise suda çözünür kükürt, mantar ilacı ve toprak altı zararlıları için (dana burnu, bozkurt , telkurdu vs.) yaparak derin bir sürüm yapar baharı beklersiniz.

Eğer toprakta hiç patlatma yapmadı iseniz patlatma (en az 80 cm derin) sürüm) yapabilirsiniz.(3-4 yılda bir tekrarlanmasında fayda var.)

Ekim ayında soğan tohumu(Bahara yeşilini ve kalanı da kışlık için),sarımsak, bezelye ve kara bakla vs. lerinizi ekebilirsiniz.

Kasım ayında Gül, Ayva, Dut, İncir, Üzüm, Böğürtlen, İğde, Söğüt ve kavak çeliklerini dikebilirsiniz. Ekim ayında sıraladığım bitkiler yapraklarını döküp uykuya geçiyorsa Ekim ayında da dikebilirsiniz.

Soğanlı bitkilerden Lale, Sümbül vs. dikebilirsiniz.

Yapılacak o kadar çok iş var ki! şimdilik aklıma gelenler bunlar...


Düzenleyen sinbas : 24-09-2015 saat 12:30
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön